Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pletykák a zene világából képes leírás - Bulvár.tlap.hu
részletek »

Pletykák a zene világából - Bulvár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bulvar.tlap.hu » Pletykák a zene világából
Keresés
Találatok száma - 8 db
Billboard

Billboard

Of all the places on the Internet to perform a music search, there is only one music news magazine designed exclusively for it - Billboard. The music industries leading guide to everything happening on the music scene just gets better and better. Follow the latest artists, trends and music award shows with the in-depth coverage of the music industry that only Billboard can offer.

MTV (Music Television)

MTV (Music Television)

A Music Television egy amerikai zenei televíziós csatornahálózat, amelynek székhelye New York. Az adót 1981. augusztus 1-jén kezdték sugározni az Egyesült Államokban. Az MTV eredetileg zenei klipeket, videókat sugároz, sokféle műfajban. (pl: pop, rock, R&, dance stb.) Ezek mellett zenei műsoraival elsősorban a fiatalokat célozza meg. Sugárzása óta az MTV forradalmasította a zeneipart. A szlogenjei beágyazódtak az emberek tudatába és a műsorvezetői is egy-egy stílust képviselnek. Elősegítették vagy még jobban megszeretették a fiatalokkal a zenét, s még eladhatóbbá tették a zene és lemezkészítés világát. Nagyon sok mai híresség is nagyra értékeli és támogatja az MTV munkáját. A csatorna születésével a 80-as években létrehozta a zenés videoklip műfaját. Az USA-ban nagyon sok testvércsatornát indított, valamint több díjátadót is meghonosított szerte a világban. Többek között a Magyarországon is fogható MTV Hits, MTV Two, MTV Dance és VH-1 csatornákat is.

Music - magyar zenei portál

Music - magyar zenei portál

Music - magyar és külföldi zenészek, együttesek legfrissebb pletykái, hírei. Az olyan hangkombinációkat, amelyek ugyan tudatosan jönnek létre, de konkrét üzenetük van (vagyis valamilyen cselekvésre ösztönöznek), általában nem nevezzük zenének. Kizárólagos céljuk a figyelem felkeltése. (Autóduda, dallamkürtök, szirénák, telefon, ébresztőóra, tömegközlekedés felhívó hangjelzései, rádióadók szignáljai, áruhoz kapcsolt dallamok, templomi harang, egykoron a vadászok vagy a katonák kürtjelei stb.)

Bulvár magazin hírek
Ma reggel elhunyt Jancsó Miklós filmrendező - 93 éves volt
Ma reggel elhunyt Jancsó Miklós... Életének 93. évében péntek reggel, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Jancsó Miklós világhírű magyar filmrendező, kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas alkotó, kiváló művész. A halálhírt Mészáros Márta filmrendező, Jancsó Miklós előző felesége és a Magyar Filmművészek Szövetsége is megerősítette az MTI-nek. A szövetség, amelynek a...
Washingtoni támadás - tucatnyi halott, köztük a támadó is: friss részletek
Washingtoni támadás - tucatnyi halott,... A támadóval együtt legkevesebb 13 halálos áldozata van annak a lövöldözésnek,...
Éjjel-Nappal Budapest - a több milliós büntetés ellen fellebbez az RTL Klub
Éjjel-Nappal Budapest - a több milliós... Az RTL Klub úgy döntött, hogy bíróságon támadja meg a Médiatanács...
Quart

Quart

Zenei hírek, pletykák, bulvárhírek a Jazz, Pop, Rock, Elektronikus zene világából. Kizárólag a megfigyelő nézőpontján múlik, hogy mit tekint zajnak vagy zenének. A két fogalom nem zárja ki egymást: bizonyos körülmények között a zene is lehet zaj (például rockzenei koncert átszűrődő hangjai, mikor aludni szeretnénk), máskor a hétköznapi értelemben vett zajt is zeneként értelmezhetjük (vonat ritmikusan zakatoló hangjai, patadobogás). Mindkét csoportba tartozhatnak a természet hangjai, de bizonyosan az emberi beszéd is.

Rockháló

Rockháló

Rockháló - Minden ami a rock világában történt. Pletykák, hírek... A zenének többféle alkalmazási területe van, ahol nem veszít jellemzőiből, hanem más hasonló célú kifejezési formához társul (mozgásművészetek, színház, film, képzőművészet, irodalom), vagy pedig egy más terület veszi segítségül igénybe úgy, hogy valamelyik jellemzőjét kiemeli (sport, zeneterápia vagy disco, politika), de nem szünteti meg.

Rolling Stone - angol

Rolling Stone - angol

A zenei hordozók egyik legrégebbike az agyagcső, mely érdekes kiképzésének köszönhetően alkalmas volt arra, hogy egyenletes sebességgel forgatva azt egy tű rezgéseket karcoljon az agyaggal bevont felületre. Az egész felvevő szerkezetet leegyszerűsítve egy nagy hangszedő tölcsér, az ahhoz erősített tű és a forgatómehanika alkotta, amelynek tengelyére erősítették az agyaggal bevont csövet. A tölcsér hangszedő és erősítő szerepet játszott, a tű pedig a tölcsérből átvett rezgéseket karcolta rezegve az agyagba. A vinyl lemez csak bő 15 évvel ezután jelent meg mint hanghordozó. Ez egy eleinte sellakból, majd sztirolból készült korong, mely barázdák segítségével őrizte meg a zenét. Manapság a zenét megvásárolhatjuk CD-lemez, MP3 fájl formájában, előfizethetünk műholdas rádióadásra (ahol csak az általunk kiválasztott stílusú zenét közvetítik), illetve ezek egy részéhez ingyenesen is hozzájuthatunk.

Zene

Zene

Zene.hu - Zenei, zenészi, zene albumi hírek itthonról és a nagyvilágból. Az oldal a zenei élet promótálására van, tehát minden ami itt megjelenik az valahol reklám az előadónak. Az oldal 2004 májusi indulása óta a fejlődés töretlen, az oldal az egyik leglátogatottabb független zenei oldal hazánkban, látogatottságunk napi kb. 19 ezer fő (2008 nov., napi átlag)

Zene net

Zene net

Zene - Friss zenei sztár hírek, itthonról és a nagyvilágból. A gyakorlás a hangszeren való játék egyik lételeme. A zenélés technikájának elsajátítása eleinte nagy figyelmet igényel, később egyre inkább az adott mű megfelelő eljátszására helyeződik a hangsúly. Éneklésnél [kórusoknál]: szolmizáljuk a dallamot

Tuti menü