Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bőrszíne és szépsége miatt nem tartják megfelelő választásnak az Avatar című kasszasikerben megismert Zoe Saldanát a világhírű soul- és dzsesszénekesnő, Nina Simone szerepére. - Bulvár magazin
részletek »

Zoe Saldana, az Avatar női főszereplője körül áll a bál: túl szép és a bőre színe sem megfelelő

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Zoe Saldana, az Avatar női főszereplője körül áll a bál: túl szép és a bőre színe sem megfelelő
Zoe Saldana, az Avatar női főszereplője körül áll a bál: túl szép és a bőre színe sem megfelelő
Bőrszíne és szépsége miatt nem tartják megfelelő választásnak az Avatar című kasszasikerben megismert Zoe Saldanát a világhírű soul- és dzsesszénekesnő, Nina Simone szerepére.
Hollywoodban tudják, hogy lehetetlen az egész közönség kedvére tenni, ha egy ismert személyiségről készülő film főszereplőjét keresik - emlékeztetett cikkében az El País című spanyol napilap, hozzátéve, hogy ezúttal a Nina Simone életéről tervbe vett alkotás és annak főszereplője, Zoe Saldana körül "áll a bál".

Ritka eset, de nem a 34 éves filmcsillag tehetségével van a baj, hanem bőrének színével és szépségével. Sokak szerint ugyanis Saldana bőre "túl világos" és a híresség túl szép ahhoz, hogy eljátssza Simone-t.

A The Hollywood Reporter egy hónappal ezelőtt írt arról, hogy az Avatar egyik női főszereplője lesz az, aki életre kelti a vásznon a 2003-ban elhunyt zseniális énekesnőt. Ezek után Nina Simone rajongói tömegével kezdték szorgalmazni, hogy válasszanak mást, mert az előadó emléke és élete miatt fontos, hogy olyan valaki alakítsa őt, aki hasonlít rá külsőleg. A The Huffington Post című lap felületére érkező bejegyzések szerint Saldana kiválasztása abba a hollywoodi trendbe illeszkedik, amely a "lehető legkevésbé fekete" színésznőket favorizálja. Mások megjegyezték, hogy Saldana emellett túl csinos a szerepre.
Hirdetés

Nina Simone a rasszizmus elleni küzdelem, az ember- és a polgárjogi küzdelem élharcosa volt az 1960-as években. Megjelenése - afrofrizurája, "törzsi" ékszerei - fontos része volt stílusának, amellyel énekesként határokat tört át. Rajongói szerint épp ezért Simone esztétikumát nem lenne szabad hollywoodi érdekeknek alárendelni.

"Az anyám olyan korban nőtt fel, amikor azt mondogatták neki, hogy az orra túl széles, a bőre pedig túl fekete. Megjelenését tekintve tehát (Saldana) nem a legmegfelelőbb választás" - jelentette ki a The New York Timesnak az énekesnő lánya, Simone Kelly.

Zoe Saldana apja dominikai, anyja Puerto Ricó-i. Nem ő volt viszont az első az alkotók listáján: Mary J. Blige énekesnőt akarták megnyerni a projektnek. Simone Kelly viszont Viola Davist vagy Kimberly Elise-t látta volna szívesen a filmben. Elmondása szerint anyja annak idején arról álmodozott, hogy egyszer majd Whoopy Goldberg fogja eljátszani őt.

Nina Simone az észak-karolinai Tyronban született 1933. február 21-én, Eunice Kathleen Waymon volt az igazi neve. A fajüldözés elleni sajátos harcát azonban egyre kevésbé viselték el az Egyesült Államokban, mint ahogy ő maga is a rasszizmus megnyilvánulásait, ezért elhagyta az országot. Csak egyszer - 1978-ban - tért vissza, de akkor adóelmaradás miatt letartóztatták. Élt a Karib-szigeteken, Afrikában, majd Európában telepedett le, Franciaországban halt meg.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Avatar, Zoe Saldana, Nina Simone, énekesnő
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-18 09:31:06
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü