Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európa továbbra is élenjár az szeszesital-fogyasztásban, de a kontinens déli országaiban - vélhetően a rövidülő szieszta és a növekvő árak miatt - egyre kevesebbet italoznak az ott élők - derült ki - Bulvár magazin
részletek »

Válság ide, válság oda: Európa piál a legtöbbet a világon

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Válság ide, válság oda: Európa piál a legtöbbet a világon
Válság ide, válság oda: Európa piál a legtöbbet a világon
Európa továbbra is élenjár az szeszesital-fogyasztásban, de a kontinens déli országaiban - vélhetően a rövidülő szieszta és a növekvő árak miatt - egyre kevesebbet italoznak az ott élők - derült ki egy hétfőn közzétett német kutatásból.
Az európai szeszesital-fogyasztás több mint kétszerese a globálisnak - közölte Jürgen Rehm pszichológus, a drezdai műszaki egyetem munkatársa. Ezen a téren semmi nem változott az elmúlt tíz évben, a kontinens országai között azonban jelentős eltérések mutatkoznak.


"A dél-európai országokban az utóbbi 30-40 évben legkevesebb felével csökkent a szeszfogyasztás" - mondta a kutató, aki szerint Kelet-Európában emelkedő tendenciákat mértek, más országokban - például Németországban - nem volt számottevő változás. Bár Európában sok alkohol fogy, az italozási szokások nem annyira veszélyesek, mint a világ más szegleteiben.
Hirdetés

Jürgen Rehm a mediterrán országok adatait ismertetve elmondta: az olaszok az 1970-es évek elején még évi 19 liter szeszes italt fogyasztottak fejenként, 2009-ben azonban már csak hét litert.

Hasonló folyamat volt megfigyelhető Spanyolországban, Portugáliában és Franciaországban - tette hozzá a szakember, aki szerint az egyre rövidülő ebédszünetek és a növekvő alkoholárak is hozzájárultak a fogyasztás csökkenéséhez.

Kelet-Európában, az északi országokban, illetve Nagy-Britanniában és Írországban néhány éve emelkedik az elfogyasztott szeszes ital mennyisége. Nagy-Britanniában 1970 óta hét literrel 11 literre emelkedett az egy főre jutó és egy év alatt elfogyasztott ital mennyisége 2009-ben.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - európa, szeszesital, italozás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-25 19:35:05
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü