Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Betiltotta kedden a francia bíróság a Katalin cambridge-i hercegnőről készült félmeztelen fotók további publikálását, amelyeket múlt héten a Closer című francia pletykamagazin jelentetett meg először. - Bulvár magazin
részletek »

Újabb fejlemények Kate Middleton topples fotóiról - a francia bíróság betiltotta a további publikálást

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Újabb fejlemények Kate Middleton topples fotóiról - a francia bíróság betiltotta a további publikálást
Újabb fejlemények Kate Middleton topples fotóiról - a francia bíróság betiltotta a további publikálást
Betiltotta kedden a francia bíróság a Katalin cambridge-i hercegnőről készült félmeztelen fotók további publikálását, amelyeket múlt héten a Closer című francia pletykamagazin jelentetett meg először.
Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége feljelentése nyomán a Párizs közeli Nanterre büntetőbírósága gyorsított eljárásban megtiltotta a Berlusconi család tulajdonában lévő Mondadori csoportnak - amelyhez a Closer is tartozik -, hogy újra publikálja a topless képeket, vagy átengedje azok közlési jogát bármilyen más felületnek (lapnak, internetes oldalnak), beleértve a táblagépeket is.

A bíróság arra is felszólította a Mondadorit, hogy valamennyi felvételt 24 órán át belül adják át a hercegi párnak, késlekedés esetén pedig napi 10 ezer euró (2,38 millió forint) késedelmi díjat is kiszabott. A médiacsoportot 2 ezer euró perköltség megfizetésére is kötelezte a francia igazságszolgáltatás, valamint 10 ezer eurós pénzbüntetésre, amennyiben újra megjelentetik a képeket vagy pedig átadják azok közlési jogát.
Hirdetés

A felvételek akkor készültek, amikor Vilmos - II. Erzsébet királynő unokája - és Katalin nemrégiben az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának, Lord Linleynek a franciaországi kastélyában nyaralt. A fotók némelyikén látszik, amint Katalin bikinifelsőjét levetve napozik az úszómedence mellett.

A hercegi pár ügyvédje, Aurélien Hamelle a hétfő esti tárgyaláson hangsúlyozta, hogy mivel "a károkozás már megtörtént", nem kérik a már megjelent lappéldányok visszavonását az újságárusoktól, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy ne nyomjanak újabb példányokat a Closer című pletykamagazin inkriminált számából, a fotók közlési jogát pedig ne engedjék át más sajtóorgánumoknak se Franciaországban, se külföldön, és tiltsák le az internetes publikálást.

A hetilap ügyvédje, Delphine Pando szemforgatónak nevezte a kérelmet, mondván, hogy "az újranyomás megtiltása egyenlő a visszavonással". A jogi képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy egy bulvárlap az exkluzív közlés jogát csak egy adott időre vásárolja meg, a további publikálás joga azonban a fotósnál, illetve az őt alkalmazó fotóügynökségnél marad.

A hercegi pár hétfőn kártérítési eljárást is indított Franciaországban ismeretlen tettes ellen, amiért megsértették a hercegnő magánélethez fűződő jogait. Az ügyben kedden előzetes eljárást indított a nanterre-i ügyészség. A pár ügyvédje szerint Vilmos és Katalin azt szeretné, hogy a Closer mellett nyomozás induljon a képeket készítő lesifotós(ok) ellen is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - topless, vilmos herceg, katalin hercegnő, kate middleton
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-18 16:37:06
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü