Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vádat emelt K. Gábor filmproducer és társai ellen az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. - Bulvár magazin
részletek »

Több milliárdos áfacsalás: híres magyar filmproducer és társai ellen emeltek vádat

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Több milliárdos áfacsalás: híres magyar filmproducer és társai ellen emeltek vádat
Több milliárdos áfacsalás: híres magyar filmproducer és társai ellen emeltek vádat
Vádat emelt K. Gábor filmproducer és társai ellen az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.
"A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt K. Gábor és hat társa ellen vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken" - áll az ügyészség közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

A vádirat lényege szerint, K. Gábor és I. Gábor filmproducerek tizenegy háromdimenziós animációs film saját produkcióban történő gyártása során társaik, Cs. Zoltán, S. Zoltán, P. László, K. Áron és Cs. Zoltán közreműködésével a gyártási költségek többszörösét meghaladó mértékű fiktív számlák felhasználásával jogosulatlanul igényeltek vissza áfát, illetve jogosulatlanul csökkentették cégeik áfafizetési kötelezettségét.
Hirdetés

K. Gábor és I. Gábor a vádlott-társaik által kibocsátott fiktív számlákat a filmek gyártására főleg hazai bankokkal és nagyvállalatokkal kötött támogatási szerződések elszámolására is felhasználták, így a filmtámogatók a fiktív számlákkal elszámolt támogatások után - nem tudva azok felhasználásának tényleges módjáról -, társaságiadó-kedvezményt vettek igénybe. K. Gábor és I. Gábor ezen cselekményei révén a társaságiadó-bevétel is csökkent - olvasható.

A közlemény szerint K. Gábor 2008. és 2010. között 2 milliárd 279 millió forint összegű, míg I. Gábor 1 milliárd 663 millió forint összegű vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Mint írták, a vádban szereplő, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás bűntettéért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
- MTI
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - filmproducer, áfacsalás, vádemelés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-15 18:24:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü