Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Meghalt James Gandolfini, a Maffiózók (eredetileg: The Sopranos) című televíziós sorozat főszereplője - jelentette be szerdán az HBO szóvivője. - Bulvár magazin
részletek »

Szívroham következtében hirtelen meghalt a Maffiózók sorozat közkedvelt főszereplője, James Gandolfini

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szívroham következtében hirtelen meghalt a Maffiózók sorozat közkedvelt főszereplője, James Gandolfini
Szívroham következtében hirtelen meghalt a Maffiózók sorozat közkedvelt főszereplője, James Gandolfini
Meghalt James Gandolfini, a Maffiózók (eredetileg: The Sopranos) című televíziós sorozat főszereplője - jelentette be szerdán az HBO szóvivője.
Az egyszerre brutális és érzékeny New Jersey-i maffiavezért, Tony Sopranót alakító, 51 éves Gandolfinit Rómában, vakáció közben érte a halál. Feltehetően szívroham végzett vele.

Gandolfininek későn adatott meg a hírnév, alapvetően a Maffiózók kitörő amerikai és nemzetközi sikerének köszönhetően. A család és a szervezett alvilág életének bonyodalmai között egyensúlyozó, pánikrohamokkal küzdő amerikai olasz bandafőnök megszemélyesítéséért háromszor nyerte el a legjobb amerikai televíziós teljesítményekért kiosztott Emmy-díjat.

A The Sopranos 1999 és 2007 között futott a HBO-n. Azóta Gandolfini több újabb sikeres sorozatban, így a Jackie nővérben és a Dexterben kapott megbízásokat, és tavaly a CIA igazgatójának szerepében is felbukkant, Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty - A bin Laden-hajsza című filmjében.
Hirdetés

2009-ben az amerikai színházi világ legrangosabb elismerésére, a Tony-díjra jelölték a legjobb férfi szereplő kategóriában, a Broadway-n játszott nagy sikerű God of Carnage (A vérontás istene) darabban nyújtott alakításáért.

"Jó sztorikat keresek, ennyi az egész" - nyilatkozott tavaly a New Jersey-i The Star-Ledgernek a valóban ebből az államból származó színész.

"Minél idősebb vagyok, annál viccesebben nézek ki, annál több vígjátékszerepet kínálnak" - tette hozzá.

Gandolfininek októberben kislánya született Deborah Lin volt modelltől, akit 2008-ban Hawaiin vett feleségül. Egy korábbi, Marcy Wudarskival 2002-ben felbontott házasságából egy fia származott.

A pályafutását teherautósofőrként, kidobóemberként, csaposként majd egy éjszakai bár üzletvezetőjeként kezdő Gandolfininek az első jelentősebb színházi fellépésre 1992-ben nyílt lehetősége, A vágy villamosának Jessica Lange és Alec Baldwin főszerepelésével játszott Broadway-változatával.

Az őt a magasba röpítő sorozatig alapvetően kisebb filmszerepekben alkalmazták, például 1995-ben egy tengeralattjáró matróza volt Az utolsó esélyben (Crimson Tide), és ugyanabban az évben alvilági testőr a Szóljatok a köpcösnek! (Get Shorty) című filmben.

Gandolfini a halála előtt a HBO egy új, Criminal Justice című sorozatának forgatásán dolgozott.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - meghalt, James Gandolfini, Maffiózók, főszereplő
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-21 09:57:11
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü