Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A homoszexuálisok esélyegyenlőségéért és nagyobb társadalmi elfogadottságáért demonstráltak szombaton Bécsben az éves Szivárvány Parádén. - Bulvár magazin
részletek »

Szivárvány Parádé Bécsben 2012-ben: felvonulás a homoszexuálisok jogaiért - videó

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szivárvány Parádé Bécsben 2012-ben: felvonulás a homoszexuálisok jogaiért - videó
Szivárvány Parádé Bécsben 2012-ben: felvonulás a homoszexuálisok jogaiért - videó
A homoszexuálisok esélyegyenlőségéért és nagyobb társadalmi elfogadottságáért demonstráltak szombaton Bécsben az éves Szivárvány Parádén.
A szervezők közlése szerint mintegy százötvenezren vettek részt a már hagyományos felvonuláson.

A zenés, kosztümös menet a városháza elől indult, és körbehaladt az óvárost körülvevő körúton, a Ringstrassén. A felvonuláson 43 civil szervezet képviseltette magát. Az idén is jelen voltak politikusok az osztrák parlament baloldali pártjai - a szociáldemokraták (SPÖ) és a Zöldek - részéről. Gabriele Heinisch-Hosek nőügyi és esélyegyenlőségi miniszter (SPÖ) a parádét követő zárórendezvényen ismét amellett szólalt fel, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyermekeket.

A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan komolyabb incidensek nélkül zajlott le. Az Operaház előtt ellentüntetők - a szervezők közlése szerint keresztény ellentüntetők - kisebb csoportjával találkozott, és ezért rövid időre megállni kényszerült a menet.
Hirdetés

Az osztrák fővárosban 17. alkalommal rendezték meg a Szivárvány Parádét. Először 1977-ben zajlott - akkor még engedély nélküli - felvonulás Bécsben a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése ellen.

Az első bécsi Szivárvány Parádét 1996-ban tartották meg, húszezer résztvevővel.

A világ számos országában, különböző időpontokban megrendezett felvonulásokkal arra az 1969-es eseményre is emlékeznek, amikor a New York-i a Christopher Streeten a Stonewall nevű, főleg homoszexuálisok által látogatott bárban folytatott ismétlődő rendőrségi razziák nyomán tüntetések, zavargások törtek ki. Az események hozzájárultak ahhoz, hogy szerveződésnek indultak az Egyesült Államokban a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése elleni mozgalmak.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - bécs, szivárvány parádé, homoszexuális
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-17 11:16:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü