Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Több mint kétezer lakatot távolítottak el a velencei Akadémia hídjáról. A lakatokat a fiatal szerelmespárok helyezik az olasz városok hídjainak korlátjaira. - Bulvár magazin
részletek »

Szerelemlakatok Velencei hídjain - 50 eurós bírság azontúl, hogy el is távolítják

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szerelemlakatok Velencei hídjain - 50 eurós bírság azontúl, hogy el is távolítják
Szerelemlakatok Velencei hídjain - 50 eurós bírság azontúl, hogy el is távolítják
Több mint kétezer lakatot távolítottak el a velencei Akadémia hídjáról. A lakatokat a fiatal szerelmespárok helyezik az olasz városok hídjainak korlátjaira.
"Ez nem fiatalos divat, hanem várospusztító ostobaság" - nyilatkozta a sajtónak Velence munkaügyi tanácsosa, miközben óriási harapófogóval a kezében megszabadította a fából készült Akadémia hídját az apró lakatok rengetegétől.

Hiába bünteti a velencei önkormányzat 50 eurós bírsággal a lakatoló szerelmeseket, a város történelmi hídjait lakatok tömege borítja. A fiatalok még a Rialto hidat sem kímélik.

A lakatok divatját Federico Moccia író 2006-ban megjelent, Ho voglia di te (Akarlak) című regénye terjesztette el. A könyv szereplői a római Milvio-hídon helyeznek el lakatot.
Hirdetés

Moccia hatására a római hidat lakaterdő borította be. Az olasz főváros polgármesteri hivatala megoldásként a híd közelében külön területet jelölt ki a szerelmesek lakatjainak. A lakatoknak fenntartott részt Moccia avatta fel.

Veronában Júlia házának kapuját lakatolják tele. Itt is időszakonként levágják a lakatokat és kosarakban gyűjtik őket, hogy a szerelmi zálogok ne vesszenek el.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - velence, szerelemlakatok, róma, verona
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-07 10:59:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü