Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csütörtökön fél kilenckor elkezdődött tízezer székesfehérvári lakos ideiglenes kitelepítése egy világháborús gránát miatt. A Fejér megyei városban előző nap a Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében - Bulvár magazin
részletek »

Székesfehérvári bombahír: több mint tízezer embert telepítenek ki ma délelőtt egy talált szovjet gránát miatt

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Székesfehérvári bombahír: több mint tízezer embert telepítenek ki ma délelőtt egy talált szovjet gránát miatt
Székesfehérvári bombahír: több mint tízezer embert telepítenek ki ma délelőtt egy talált szovjet gránát miatt
Csütörtökön fél kilenckor elkezdődött tízezer székesfehérvári lakos ideiglenes kitelepítése egy világháborús gránát miatt. A Fejér megyei városban előző nap a Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében földmunkák közben találták meg a tüzérségi lövedéket.
Kiss Z. Edward a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kitelepítés előkészítése rendben megtörtént, a résztvevők hat órakor eligazításon vettek részt a rendőrkapitányságon. A székesfehérvári járási helyi védelmi bizottság 8 óra óta ülésezik - tette hozzá.


A kitelepítésben 260-an vesznek részt: katonák, rendőrök és polgárőrök. A kitelepítés több óráig is eltarthat és befejezése azon múlik, hogy az állampolgárok mennyire lesznek együttműködőek - mondta a szóvivő.
Hirdetés

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője szerdán elmondta, hogy a szovjet gyártmányú, 203 milliméteres romboló repeszgránátban 25 kilogramm a robbanótöltet.

A tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el. A lezárás után a területre senki sem mehet be, még a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművek sem.

Az otthonukat átmenetileg elhagyni kényszerülők számára ideiglenes tartózkodási helyként a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát, valamint a József Attila Kollégiumot jelölték ki. Szükség esetén további intézményeket nyitnak ki.

Csurgó Attila, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének vezetője korábban közölte: a gyújtószerkezet beazonosítása után tudják eldönteni, a robbanótest szállítható-e egyben, esetleg a gyújtószerkezetet a helyszínen kell kiszerelni és utána elszállítani.
- MTI -
Világháborús tüzérségi lövedék mellett áll egy rendőr a székesfehérvári Mancz János Óvoda kertjében 2013. július 18-án. A szovjet gyártmányú, 203 milliméteres romboló repeszgránátot július 17-én találták földmunkák közben. A tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el, emiatt tízezer embert kell átmenetileg kitelepíteni. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - bomba, székesfehérvár, kitelepítés, gránát, óvoda
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-18 09:23:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü