Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy hónap alatt húsz család fordult bírósághoz az olaszországi Paviában szerencsejáték-függőségben szenvedő rokonaik ügyében - írta a keddi olasz sajtó. - Bulvár magazin
részletek »

Szedi az áldozatait a szerencsejáték Olaszországban - tönkrement családok kérik a bíróság segítségét

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szedi az áldozatait a szerencsejáték Olaszországban - tönkrement családok kérik a bíróság segítségét
Szedi az áldozatait a szerencsejáték Olaszországban - tönkrement családok kérik a bíróság segítségét
Egy hónap alatt húsz család fordult bírósághoz az olaszországi Paviában szerencsejáték-függőségben szenvedő rokonaik ügyében - írta a keddi olasz sajtó.
A lombardiai Paviában van a legtöbb játékautomata Olaszországban.

Feleségek, szülők, gyermekek kérelmezték családtagjuk bankszámlájának és más javainak befagyasztását - számolt be a Corriere della Sera című napilap. A paviai bíróság elé az utóbbi egy hónapban húsz ügy került, amelyben a szerencsejáték-függő személyek gyámság alá helyezését kérték a "családi vagyon beteges és féktelen elherdálása miatt".

A sajtó szerint a bíróság nem tud segítséget nyújtani. Pavia önkormányzata is hiába rendelte el még a nyáron, hogy a pénznyerő automatáknak legalább 500 méterre kell lenniük az iskoláktól, templomoktól, kórházaktól. Szigorították a játékgépeket üzemeltetőkre vonatkozó szabályokat is, például videókamerával kell ellenőrizni a játékosokat.
Hirdetés

A szerencsejáték az egykor gazdag, most a válságtól szenvedő észak-olaszországi városban szedi a legtöbb áldozatát. Paviában minden 136 lakosra jut egy játékautomata, ami a legmagasabb aránynak számít egész Olaszországban. A játékosok a helyi GDP 7,8 százalékát költik el, mintha a 71 ezer lakosú város minden lakosa évente fejenként több mint 2800 eurót költene. Az országos átlag 1200 euró az online fogadások nélkül.

Paviában a legtöbb pénzt játékautomatákra költik, utána a kaparós sorsjegyek és lottószelvények következnek.

A játékosok többsége nyugdíjas vagy munkanélküli, azaz sok ideje van, és a gazdasági válságban ettől remél szerencsét. Mire a családok bírósághoz fordulnak, a játékosok okozta kár már pótolhatatlan - írták az olasz lapok.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - olaszország, szerencsejáték, játékgépek, függőség, válság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-06 12:57:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü