Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Királyi világpremieren mutatták be kedd este Londonban a legújabb James Bond-epizódot. - Bulvár magazin
részletek »

Skyfall - királyi premieren Londonban a legújabb Bond-film Daniel Craig főszereplésével

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Skyfall - királyi premieren Londonban a legújabb Bond-film Daniel Craig főszereplésével
Skyfall - királyi premieren Londonban a legújabb Bond-film Daniel Craig főszereplésével
Királyi világpremieren mutatták be kedd este Londonban a legújabb James Bond-epizódot.
A patinás nyugat-londoni Royal Albert Hallban rendezett fényes bemutatón egyben őfelsége leghíresebb titkosügynökének 50. születésnapját is ünnepelték, az első Bond-film ugyanis 1962 októberében került a mozikba.


A jelenlegi Bond, vagyis a 44 esztendős Daniel Craig - aki a Skyfall című epizódban harmadszor alakítja a rettenthetetlen ügynököt - még nem is élt, amikor a Sean Connery megszemélyesítette első Bond fél évszázada megjelent a filmvásznon az akkor 36, ma 86 esztendős II. Erzsébet királynő szolgálatában.

A jubileumi Bond-évet azonban még különlegesebbé teszi, hogy a golyó-, ütés- és robbanásálló szuperkém nemrégiben - most első ízben - valóban találkozott az uralkodóval.
Hirdetés

Az idén ugyanis London rendezte a nyári olimpiai játékokat, és a világszerte hatalmas sikert aratott nyitóünnepély legnagyobb visszhangot kiváltó eleme volt az a négy és fél perces - a kelet-londoni Olimpiai Stadion kivetítőin a globális tévéközvetítéssel egy időben bemutatott - filmjelenet, amelyben a királynő és a legendás 007-es ügynök együtt indult helikopterrel a londoni Buckingham-palotából az arénába. A jelenetben a stadion fölé érve, a brit nemzeti lobogó színeiben pompázó ejtőernyőiket kibontva egymás után "kiugrottak" a gépből.

Abban a pillanatban, ahogy "leértek", az uralkodó - a megnyitó 80 ezres közönségének egetverő ovációja közepette - megjelent a stadion királyi páholyában, mégpedig pontosan ugyanabban a ruhában, amelyet a filmjelenetben is viselt.

Azóta hivatalosan is kiderült, hogy egészen a helikopteres részig valóban a uralkodó alakította saját magát, első ízben szerepet vállalva egy nem dokumentumjellegű filmben. Az ejtőernyős ugrást természetesen kaszkadőrök vállalták az idős királynő és Craig helyett.

A királyi család a Royal Albert Hall szerda hajnalba nyúló fényes premiergáláján is magas szinten képviseltette magát, megjelent ugyanis a díszvendégek élén Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő.

Craig a bemutató előtt a BBC-nek kijelentette: jóllehet harmadszor alakította James Bondot, ilyen nagyszabású premierben még nem volt része. "Ez eddig a legnagyobb és legjobb" - jellemezte a 23. Bond-epizód londoni bemutatóját a címszereplő.

Az előzetes brit sajtókritikák a filmet is felsőfokú jelzőkkel illették; volt olyan szakíró, aki egyenesen az eddigi legjobb Bond-filmnek nevezte a Skyfallt.

Az alkotás pénteken kerül a brit mozikba, az Egyesült Államokban november elején mutatják be.

Az előző, Quantum of Solace címmel 2008-ban bemutatott Bond-epizód megdöntötte az első hétvégi brit bevételi rekordot, a nézők ugyanis 15,5 millió fontot (5,5 milliárd forintot) hagytak a mozik jegypénztáraiban az első nyilvános vetítést követő hétvégén.

Az eddigi 22 Bond-epizód összesen csaknem ötmilliárd dollár bevételt termelt, és ezzel a sorozat - legalábbis anyagi szempontból - minden idők legsikeresebb filmeposza.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Daniel Craig, Skyfall, premier, London, 007
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-24 11:33:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü