Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Először jelennek meg nyomtatásban Richard Burton naplói, amelyekből többek között az is kiderül, hogy a walesi színészt milyen szenvedélyes szerelem fűzte Elizabeth Taylorhoz. - Bulvár magazin
részletek »

Richard Burton először megjelenő naplói a Taylor iránti szerelméről vallanak

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Richard Burton naplói Elizabeth Taylorhoz fűződő szenvedélyéről szólnak
Richard Burton naplói Elizabeth Taylorhoz fűződő szenvedélyéről szólnak
Először jelennek meg nyomtatásban Richard Burton naplói, amelyekből többek között az is kiderül, hogy a walesi színészt milyen szenvedélyes szerelem fűzte Elizabeth Taylorhoz.
A kötet Burton naplóit és feljegyzéseit tartalmazza 14 esztendős korától egészen 1984-ben, 58 esztendős korában bekövetkezett haláláig. A 450 ezer szavas kézírásos hagyatékban - naplókban, zsebkönyvekben, naptárakban, kallódó papírdarabokon - a színész legbelsőbb gondolatai, félelmei tárulnak fel.

A bejegyzésekben Burton saját tehetségét is ecseteli, és újabb kihívások után sóvárog, amelyekben többet mutathatna színészi talentumából. A naplók legizgalmasabb részei azonban az Elizabeth Taylorhoz fűződő szenvedélyes szerelméről árulkodnak - ismertette a The Daily Telegraph online beszámolója (http://www.telegraph.co.uk/culture/film/starsandstories/9474774/Richard-Burtons-never-before-published-private-diaries-describe-his-passion-for-Elizabeth-Taylor.html).
Hirdetés

A hollywoodi álompár 1963-ban ismerkedett össze a Kleopátra forgatásán. Rövidesen összeházasodtak, ám tíz évvel később, 1974-ben elváltak, majd 1975-ben ismét házasságot kötöttek, de második frigyük csupán egy évig tartott.

1968 novemberében Burton a következőket jegyzete fel naplójába: "Világéletemben elkényeztetett a szerencse, de a legnagyobb szerencsém Elizabeth."

"Erkölcsös emberré tett, de nem álszentté, vadul izgató szerelmes-szerető ő, szemérmes, de szellemes, senki bolondja, csodás színésznő és a pornográf álmokat felülmúlóan gyönyörű" - fogalmazott Burton.

A naplókat Chris Williams, a Swansea-i Egyetem walesi történelemmel foglalkozó professzora szerkesztette kötetbe a kiadáshoz. Mint mondta: "A szavakból egészen más Richard Burton képe bontakozik ki, mint amilyen az emberek fejében él. Olyasvalakit ismerünk meg, aki sokkal megfontoltabb és elmélkedőbb, akit intellektuálisan foglalkoztat a körülötte lévő világ".

Burton az első házasság idején, 1965 és 1972 közötti feljegyzéseiben szerelméről és kapcsolatuk, valamit Taylor egészsége miatti aggodalmairól vall. "Nagyon őszinte és nyers beszámoló a házasságukról és egymáshoz való viszonyukról" - foglalta össze Williams.

A hét Oscar-díjra jelölt Burton egy dél-walesi szénbányász 13 gyermeke közül a 12-dikként látta meg a napvilágot. Ötször nősült és négy gyermeke született. Naplóit és feljegyzéseit özvegye, Sally Burton adományozta a Swansea-i Egyetemnek.

A The Richard Burton Diaries (Richard Burton naplói) című kötet a Yale University Press kiadásában jelenik meg októberben.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Richard Burton, napló, Elizabeth Taylor, szerelem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-09-03 09:46:32
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü