Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy mordvinföldi bíróság elutasította pénteken a Pussy Riot orosz punkegyüttes egyik bebörtönzött tagjának a feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. - Bulvár magazin
részletek »

Pussy Riot: továbbra is börtönben maradnak, hiába a szabadlábra helyezési kérelem

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Pussy Riot: továbbra is börtönben maradnak, hiába a szabadlábra helyezési kérelem
Pussy Riot: továbbra is börtönben maradnak, hiába a szabadlábra helyezési kérelem
Egy mordvinföldi bíróság elutasította pénteken a Pussy Riot orosz punkegyüttes egyik bebörtönzött tagjának a feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.
Nagyezsda Tolokonnyikovát tavaly augusztusban ítélte el egy moszkvai bíróság két év javító-nevelő táborban letöltendő szabadságvesztésre. A bíróság a Pussy Riot tagját két másik fiatal nővel együtt "vallási gyűlölet által motivált garázdaságban" találta bűnösnek.

Az orosz punkegyüttes tagjai több társukkal együtt februárban a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott úgynevezett punk-imát. Színes maszkot viselve, gitárokon játszva könyörögtek a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, aki tavaly májusban harmadszor került az államfői posztra.

Az akció résztvevői közül Nagyezsda Tolokonnyikovát tavaly októberben szállították a Moszkvától 500 kilométerre fekvő Mordvin Köztársaság egyik büntetés-végrehajtási intézményébe.
Hirdetés

A javító-nevelő tábor képviselői és az ügyészség is ellenezte Tolokonnyikova feltételes szabadlábra helyezését. A tábor munkatársai azt kifogásolták, hogy a fiatal nő nem bánta meg bűneit és nem vett részt a büntetőtábor közösségi életében. Nem volt hajlandó beiratkozni a könyvtárba és részt venni a művészeti önképző körök munkájában. A börtön szépségversenyén pedig a nyugatosok és a szláv kultúrát előtérbe helyezőkről tartott felvilágosító előadást.

A javító-nevelő tábor pszichológusa és a tábor parancsnoka ezért azt javasolta, hogy Tolokonnyikova maradjon a táborban.

Az utro.ru orosz hírportálnak Tolokonnyikova ügyvédje arra panaszkodott, hogy a Zubovaja Poljana nevű mordvin településen tartott tárgyalást vezető bíró nem vizsgálta meg a védelem indoklását, nem adta meg a szót Tolokonnyikovának, és egyéb eljárási szabályokat is megsértett, ezért fellebbezni fognak a döntés ellen.

A Pussy Riot másik elítélt tagja, Marija Aljohina az Urál-hegységben lévő Perm városa közelében, szintén egy javító-nevelő táborban tölti büntetését. Április elején ő is kérte feltételes szabadon bocsátását.

A harmadik perbe fogott Pussy Riot-tag, Jekatyerina Szamucevics felfüggesztett büntetést kapott, ő azonban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult panasszal az ítélet ellen.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Pussy Riot, feltételes szabadság, elutasítva, punk
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-29 11:53:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü