Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az orosz ortodox egyház vezetői kegyelmet kértek a Pussy Riot punkegyüttes három elítélt tagjának - írta a The Christian Post washingtoni székhelyű keresztény lap internetes oldalán. - Bulvár magazin
részletek »

Pussy Riot - az orosz ortodox egyház vezetői kegyelmet kérnek a feminista punkegyüttes 3 tagjának

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Pussy Riot - az orosz ortodox egyház vezetői kegyelmet kérnek a feminista punkegyüttes 3 tagjának
Pussy Riot - az orosz ortodox egyház vezetői kegyelmet kérnek a feminista punkegyüttes 3 tagjának
Az orosz ortodox egyház vezetői kegyelmet kértek a Pussy Riot punkegyüttes három elítélt tagjának - írta a The Christian Post washingtoni székhelyű keresztény lap internetes oldalán.
Imádkozunk azért és reménykedünk abban, hogy ezek a fiatal nők és mindazok, akik Oroszországban és másutt ilyen szentségtörő tetteket hajtanak végre, felismerik cselekedetük szörnyűségét. Ennek ellenére az egyház a törvény adta keretek között kegyelmet kér számukra - mondta Makszim Kozlov atya, akit az orosz állami tv idézett.


A híradás szerint Tyihon Sevkunov, a moszkvai Szretyenszkij kolostor vezetője - aki egyúttal Vlagyimir Putyin orosz elnök "lelki vezetője" is - vasárnap az állami televízióban bejelentette, hogy egyháza megbocsátott a zenekar tagjainak a februárban a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott punk imáért, és a hatóságoknak "rövidre kell zárniuk" az ügyet.
Hirdetés

Az orosz ortodox egyház vezető testülete, a Legfelső Egyházi Tanács már pénteki nyilatkozatában azzal a kéréssel fordult az orosz állami szervekhez, hogy "a törvény adta lehetőségeken belül tanúsítsanak könyörületet" az elítéltekkel szemben, annak a reményében, hogy az érintettek a jövőben tartózkodni fognak az újabb szentségtörő cselekedetektől.

Az együttes három tagját pénteken nem jogerősen két-két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" címén. A feminista punkegyüttes tagjai az orosz ortodox egyház központi templomában maszkban, gitárral a nyakukban "imádkoztak" a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyin azóta megválasztott orosz államfőt.
- MTI -
Kapcsolódó cíkk:
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Pussy Riot, orosz, ortodox, punk, feminista, putyin, egyház
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-21 19:43:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü