Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Több szakmai hiányosságot is megállapított az ozorai fesztiválként ismert rendezvényre vonatkozó országos rendőr-főkapitányi vizsgálat - mondta Garamvölgyi László a rendőrségi akció után elrendelt - Bulvár magazin
részletek »

Ozora fesztivál: két főrendőr már repült - több szakmai hiányosságot tártak fel

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ozora fesztivál: két főrendőr már repült - több szakmai hiányosságot tártak fel
Ozora fesztivál: két főrendőr már repült - több szakmai hiányosságot tártak fel
Több szakmai hiányosságot is megállapított az ozorai fesztiválként ismert rendezvényre vonatkozó országos rendőr-főkapitányi vizsgálat - mondta Garamvölgyi László a rendőrségi akció után elrendelt komplex vizsgálat eredményét ismertetve szerdán az MTI érdeklődésére.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a Hatala József főkapitány által elrendelt vizsgálat szerdán befejeződött, és a rendezvény biztosításának előkészítése, tervezése és a biztosítás végrehajtásának vizsgálata során több szakmai hiányosságot is megállapítottak.A dandártábornok közölte: a hiányosságok miatti szükséges és indokolt intézkedéseket az ORFK az új megyei rendőri vezetéssel közösen teszi meg, beleéretve azt esetleges további személyi konzekvenciákat is.
Hirdetés

A Tolna megyei Ozora településhez közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvényen a rendőrség a múlt héten tartott razziát, több mint félszáz embert állítottak elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Pintér Sándor belügyminiszter kedden augusztus végével indoklás nélkül visszavonta Simon László dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány vezetői megbízatását, és helyére szeptember elsejével Varga Péter ezredest nevezte ki. A leváltott megyei főkapitányt Pintér Sándor rendelkezési állományba helyezte.

Az MTI úgy tudja, az ozorai fesztivállal kapcsolatban nemcsak a rendőrség, hanem más hatóságok is hibáztak a szakhatósági engedélyek kiadásakor, ugyanis a rendezvény előtti helyszínbejárásnál semmilyen aggályról vagy veszélyről nem tettek megjegyzést, így a jegyző kiadta az engedélyt.

A tavaly januári budapesti, West Balkánban történt tragédia után alkotott, a rendezvény biztosítására vonatkozó jogszabályok alapján vizsgálni kell a menekülőutakra, a tűz- és balesetveszélyre, valamint a létszámra és a bűnmegelőzésre vonatkozó lehetőségeket is, ezt az MTI információi szerint a hatóságok elmulasztották.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ozora, fesztivál, rendőrség, főrendőr, szakmai hiányosságok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-15 14:22:52
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü