Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az olasz gazdaságtól évi 110 ezer munkahelyet és 6,9 milliárd eurót von el a termékhamisítás - állapította meg a római gazdasági fejlesztési minisztérium hétfőn közölt felmérése, amely szerint - Bulvár magazin
részletek »

Olaszország az áruhamisítók Mekkája

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Olaszország az áruhamisítók Mekkája
Olaszország az áruhamisítók Mekkája
Az olasz gazdaságtól évi 110 ezer munkahelyet és 6,9 milliárd eurót von el a termékhamisítás - állapította meg a római gazdasági fejlesztési minisztérium hétfőn közölt felmérése, amely szerint nincsen termék, amely megmenekülne a hamisítás elől.
Az ékszerektől a cipőkig, a játékoktól a gyógyszerekig nincsen olyan kereskedelmi ágazat és nincsen olyan termék, mely ne esne a hamisítók áldozatául. Olaszország az áruhamisítás hazája - derült ki a minisztérium és a Censis társadalomtudományi kutatóintézet közös vizsgálatából.


A felmérés szerint a termékhamisítás súlyos kárt okoz a válságtól egyébként is nehéz helyzetben levő olasz gazdaságnak. A hamisítványok forgalma évi 6,9 milliárd eurót ér a feketepiacon és 110 ezer munkahelyet ad, szintén törvénytelenül. A hamis termékek piaca Itália nemzeti termékének 0,35 százalékát vonja el, és évente 1,7 milliárd adóhiányt okoz.
Hirdetés

A hamisítványok az összes kereskedelmi csatornát ellepték a kis üzlettől a nagykereskedelemig és az internetig. A hamisított termékek többsége ruházati cikk, cipő és kiegészítő (évi 2,5 milliárd eurós forgalommal), CD és szoftver (1,8 milliárd euró), illetve élelmiszer (1,1 milliárd euró). A hamisított kozmetikai cikkek, elsősorban a nem eredeti márkájú sminktermékek, körömlakkok és parfümök aránya az utóbbi tíz év alatt tizenötszörösére emelkedett.

A felmérés szerint a hamis áruk piacát az egyre nagyobb kereslet ösztönzi. A vevők közömbösek az iránt, hogy törvénytelenül gyártott terméket vásárolnak. Egyedül a pénztárcájukat tartják szem előtt - jegyezte meg az olasz sajtó, hangsúlyozva, hogy az eredetiekkel majdnem egyező megjelenésű, de minőségben összehasonlíthatatlanul gyengébb áruk az esetek jelentős részében az egészségre és a környezetre is károsak.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Olaszország, termék, hamis, hamisítvány
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-29 14:31:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü