Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Matteo Garrone Reality című filmjének magyarországi bemutatójával veszi kezdetét hétfőn este a X. MittelCinemaFest. A november 14-ig tartó olasz filmfesztiválon 12 friss olasz filmmel és számos - Bulvár magazin
részletek »

Olasz filmek fesztiválja a Puskin moziban - X. MittelCinemaFest

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Olasz filmek fesztiválja a Puskin moziban - X. MittelCinemaFest
Olasz filmek fesztiválja a Puskin moziban - X. MittelCinemaFest
Matteo Garrone Reality című filmjének magyarországi bemutatójával veszi kezdetét hétfőn este a X. MittelCinemaFest. A november 14-ig tartó olasz filmfesztiválon 12 friss olasz filmmel és számos rendezővel, színésszel találkozhat a budapesti Puskin mozi közönsége.
A MittelCinemaFestre a szervezők sok filmmel, kísérőrendezvényekkel és számos meghívott vendéggel készültek, a magyar nézők így személyesen találkozhatnak többek között Nando Paonével, Carlo Verdonével, Osvárt Andreával, Donatella Finocchiaróval és Silvio Soldinivel - közölte a fesztivál hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Gina Giannotti, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója.

Gina Giannotti beszámolója szerint a szervezők az elmúlt két év olasz filmterméséből válogattak magas minőséget képviselő alkotásokat, többek között olyan hazájukban nagy közönséget vonzó filmeket, mint az Állóhelyek a Paradicsomban (Posti in piedi in Paradiso) vagy az Egy mészárlás története (Romanzo di una strage) és olyan fesztiválsikereket, mint a Csipkerózsika hosszú álma (Bella addormentata).
Hirdetés

A hétfői nyitórendezvényen az elsősorban a Gomorra című filmjéről ismert Matteo Garrone Reality című munkájának magyarországi premierjét tartják meg, az egyik főszereplő, Nando Paone részvételével. Garancsi Ágnes, a forgalmazó Kino mozi vezetője elmondta, a Cannes-i fesztiválon a zsűri nagydíjával jutalmazott Realityben egy jókedélyű halárus fejébe veszi, hogy jelentkezik egy valóságshow-ba, az ismételt próbálkozások során azonban egyre inkább elveszíti kapcsolatát a valódi világgal, például a családjával.

Garrone legújabb alkotását utolsó bemutatójaként csütörtöktől a Kino is műsorára tűzi.

Nando Paone a Realityről szólva kiemelte, a rendező szinte dokumentumfilmes eszközökkel dolgozik, így vált ki erős érzelmi hatást, anélkül, hogy ítélkezni akarna. A Gomorra kemény, erőszakos világához képest a néző itt könnyedebb hangvétellel, néha fellinis hangulatokkal találkozik - fűzte hozzá.

Osvárt Andrea a főszereplésével forgatott Maternity Blues szerdai vetítésére érkezett Budapestre. Mint az olasz rendezők által gyakran foglalkoztatott magyar színésznő elárulta, Fabrizio Cattaneo a szülés utáni depresszióról forgatott filmet, arra keresve választ, hogy mi vihet rá egy anyát a gyermekgyilkosságra.

A tenger törvénye (Terraferma) november 29-én kerül a magyar mozikba, a MittelCinemaFest közönsége azonban már csütörtökön találkozhat Emanuele Crialese filmjével, amely az Afrikából Lampedusára és Sziciliára zúduló menekültáradat jelenségét vizsgálja két asszony szemszögéből - mondta el Böszörményi Gábor, a forgalmazó Mozinet Kft. ügyvezetője.

A fesztivál további filmjei: A kartondoboz falu (rendezte Ermanno Olmi), a Nyugi! (Francesco Bruni), a Wang érkezése (Marco és Antonio Manetti), a Kryptonit a táskában (Ivan Cotroneo), valamint A tábornok és a gólya (Silvio Soldini).

A nagyjátékfilmek mellett válogatás látható a RIFF 2012 (független filmek római fesztiválja) és a Kalat Nissa Filmfesztivál 2012 rövidfilmjeiből; a fesztivál műsorában szerepel továbbá a népszerű színész-rendező Carlo Verdonéról készített Carlo! című dokumentumfilm is.

A filmeket olasz nyelven vetítik, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással vagy angol felirattal.

Hétfőtől Ruhák a filmvászonról címmel az Olasz Kultúrintézetben kiállítás is nyílik; a fesztivál kísérőtárlata a mozi és a divat egymásra gyakorolt hatását követi nyomon olyan neves olasz divattervezők ruháin keresztül, mint Valentino vagy Emilio Schuberth.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - MittelCinemaFest 2012, olasz, filmek, fesztivál, Puskin mozi
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-05 15:40:35
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü