Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nem egészen egy perc alatt hagyta jóvá szerdán a londoni felsőbíróság Nigella Lawson, a világhírű tévészakács és férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő válási keresetét. - Bulvár magazin
részletek »

Nigella Lawson és Charles Saatchi válását pillanatok alatt jóváhagyták - a felek nem voltak jelen

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Nigella Lawson és Charles Saatchi válását pillanatok alatt jóváhagyták - a felek nem voltak jelen
Nigella Lawson és Charles Saatchi válását pillanatok alatt jóváhagyták - a felek nem voltak jelen
Nem egészen egy perc alatt hagyta jóvá szerdán a londoni felsőbíróság Nigella Lawson, a világhírű tévészakács és férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő válási keresetét.
Az eljáró bíró a 60 másodpercig sem tartó meghallgatáson - amelyen a londoni közélet egykor ünnepelt sztárpárja nem vett részt - egyelőre a "decree nisi" végzést adta ki, amely gyakorlatilag azt mondja ki, hogy nincs ok a házasság felbontásának megtagadására.

Az angol-walesi családjogi törvény alapján ugyanakkor a 70 esztendős Saatchinak és 53 éves nejének még hat hetet és egy napot kell várnia a "decree absolute" kiállítására, amely végleg és jogerősen véget vet tíz éve kötött házasságuknak, ha addig egyikük sem fellebbez.

Ez azonban csak formalitás, miután mindketten már korábban bejelentették, hogy gyors és baráti válásában egyeztek meg.
Hirdetés

A váláshoz vezető botrány a múlt hónapban robbant ki, amikor a házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett, és Saatchi a vita hevében torkon ragadta feleségét.

A pillanatot lekapta egy lesifotós, és a képek az egész világsajtót bejárták.

Saatchi ugyan azóta is tagadja, hogy tényleges bántalmazásról lett volna szó - állítja, hogy csak egy "játékos kézmozdulatot" tett, amelynek "egy állókép teljesen helytelen értelmezést adott" -, ám az ügy hatósági eljárásig fajult, és az üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették.

Nigella Lawson - akinek édesapja, Nigel Lawson a nemrég elhunyt Margaret Thatcher néhai miniszterelnök pénzügyminisztere volt az 1980-as években - előző házasságából született két gyermekével együtt már hetekkel ezelőtt kiköltözött a Chelsea kerületben emelkedő, 12 millió fontra (4,2 milliárd forintra) becsült értékű londoni családi otthonból, és Saatchi e hónap elején, a brit sajtóban közzétett nyílt levelében tudatta, hogy hivatalosan is elválnak.

Megállapodásra jutottak arról is, hogy egyikük sem támaszt anyagi követeléseket a másikkal szemben.

A házaspár közös vagyona becslések szerint 150 millió font (52 milliárd forint), jóllehet ebben nincs benne Saatchi hozzávetőleg 200 millió font értékűre taksált műgyűjteménye. Nigella Lawson saját vagyonát 15 millió fontra becsüli a brit sajtó.

A tévészakácsnő a londoni válóperes ügyvédi szakma legnagyobb nevét, Fiona Shackletont kérte fel jogi tanácsadójának; Saatchi nem vett igénybe ügyvédi segítséget.

Fiona Shackleton mások mellett Károly trónörököst is képviselte a néhai Diana hercegnővel 1996-ban megvívott válási csatában, néhány éve pedig Sir Paul McCartneyt, a Beatles egykori basszusgitárosát és dalszerzőjét szabadította meg második feleségétől, Heather Millstől, mégpedig - Sir Paul szempontjából - a vártnál jóval olcsóbban. Ezért annak idején meg is kapta a magáét: a válási végzés kihirdetése után, még a bírósági tárgyalóteremben Heather Mills - aki a megítéltnél jóval nagyobb szeletet akart volna kikanyarítani McCartney akkoriban 400 millió fontra becsült vagyonából - nyakon öntötte a sztárügyvédet egy kancsó vízzel.

Nigella Lawson és Charles Saatchi szeptemberben ünnepelte volna 10. házassági évfordulóját.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Nigella Lawson, Charles Saatchi, válás, bíróság, tévészakács
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-01 11:37:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü