Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt. szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nincs joga felmondani a szerződést a csődvédelem alatt álló társasággal. - Bulvár magazin
részletek »

Neo FM ügy van: az NMHH-nak nincs joga szerződést bontani a csődvédelem alatt álló társasággal

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Neo FM ügy van: az NMHH-nak nincs joga szerződést bontani a csődvédelem alatt álló társasággal
Neo FM ügy van: az NMHH-nak nincs joga szerződést bontani a csődvédelem alatt álló társasággal
A Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt. szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nincs joga felmondani a szerződést a csődvédelem alatt álló társasággal.
Az NMHH szóvivője a médiatanács szerdai ülését követően jelentette be, hogy a testület felmondta a társaság médiaszolgáltatási szerződését, mivel a mintegy 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió a június 18-i határidőig nem kezdte meg törleszteni tartozását.

Kiricsi Karola azt is közölte: a Neo FM harminc napon belül fellebbezhet a hatóság döntése ellen.

A rádió erre reagálva arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ideiglenes fizetési haladék alatt álló vállalat szerződését álláspontjuk szerint a hatóságnak nincs joga felmondani. Közleményük szerint az FM1 Zrt. június 19-étől ideiglenes fizetési haladékot kapott tartozásai rendezésére a bíróságtól, a csődvédelmet kért társaság számára pedig öt napon belül kell kijelölnie vagyonfelügyelőt a bíróságnak.
Hirdetés

Mint írják, a hatályos jogszabályok értelmében ideiglenes fizetési haladék vagy csődvédelem alatt "az adóssal kötött szerződéstől nem lehet elállni, vagy azt nem lehet felmondani arra hivatkozással, hogy az adós a fizetési haladék időtartama alatt tartozását nem egyenlíti ki". Tekintettel arra, hogy a fizetési haladék egy nappal korábban már hatályba lépett, az FM1 Zrt. ezért nem tehet mást, mint hogy az ügyet a jogászokra bízza - közölték.

Tájékoztatásuk szerint a társaság - amely hivatalos értesítést a hatóság döntéséről még nem kapott - az ideiglenes fizetési haladék fényében értetlenül áll az előtt, hogy a médiatanács szerdai ülésén a felajánlott 483,9 millió forint értékű értékpapírt nem fogadta el óvadékként, és határozatot fogadott el a műsorszolgáltatási jogosultság visszavonásáról. Ezzel ugyanis megszüntette még a lehetőségét is annak, hogy az FM1 Zrt. eleget tudjon tenni fizetési kötelezettségének.

A társaság a közelmúltban tárgyalt befektetőkkel, mint írják, a tanácskozások azonban a hatóság kommunikációjának hatására megszakadtak, így kevés esélyt látnak arra, hogy a hitelezők a pénzükhöz juthassanak.

Földes Ádám, az FM 1 Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy egy félmilliárd forintos váltót nyújtottak be a hatósághoz, és a társaság célja a rádió további működtetése. A hatóság erre úgy reagált: jogszerűen nem tudja elfogadni a felajánlott értékpapírt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - neo fm, nmhh, szerződés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-20 15:52:21
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü