Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hétfőig várja, hogy a Neo FM rádió vezetése elfogadja a hatóság mentőcsomagjában foglalt feltételeket, amelyek szerint elengednék a tartozás - Bulvár magazin
részletek »

Neo FM hahó! Nem kell a mentőcsomag? Tényleg meg akartok szűnni? - hétfőig várja a választ az NMHH

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Neo FM hahó! Nem kell a mentőcsomag? Tényleg meg akartok szűnni? - hétfőig várja a választ az NMHH
Neo FM hahó! Nem kell a mentőcsomag? Tényleg meg akartok szűnni? - hétfőig várja a választ az NMHH
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hétfőig várja, hogy a Neo FM rádió vezetése elfogadja a hatóság mentőcsomagjában foglalt feltételeket, amelyek szerint elengednék a tartozás késedelmi kamatait, mintegy 40 millió forintot, és kedvező lehetőséget adnának az adósság törlesztésére.
Az NMHH Szóvivői irodájának közleménye szerint a médiatanács pénteken kézbesítette határozatait az FM1 Zrt. médiavállalkozásnak.

Mint írják, a médiatanács végzése világossá teszi, hogy nem méltányolható az üzleti vállalkozásként működő kereskedelmi rádió tulajdonosainak javaslata, miszerint tetemes - azaz több mint 750 millió forintos - kötelezettségük kétharmad részéről, 540 millió forint rendezésének időpontjáról és módjáról jelenleg nem kívánnak megállapodni.

A testület úgy ítéli meg: a rádió tulajdonosainak szándékairól sokat elárul, hogy a horribilis kötelezettségből mindössze 46 millió forintnyi tartozást törlesztetnének.
Hirdetés

A közlemény kitér arra: a médiaszolgáltatási szerződésben foglaltakkal szemben a rádió tulajdonosai csaknem egy éve nem biztosítják a 153 millió forint összegű bankgaranciát, és több mint fél éve egyáltalán nem fizetnek médiaszolgáltatási díjat. A médiatanács az elmúlt év során hét alkalommal biztosított fizetési könnyítéseket a rádió fennmaradása érdekében.

A kommüniké szerint, ha a tulajdonosok visszautasítják a mentőcsomagot, úgy ezt a testület nem tudja másként értelmezni, mint hogy a tulajdonosok üzleti érdekei azt kívánják: tetemes adósságot hátrahagyva maguk készítsék elő a Neo FM bezárását.

Auer János, a médiatanács tagja június 6-án jelentette be: a sokadik segítség után újabb mentőcsomagot kap a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - neo fm,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-15 17:00:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü