Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Milánó városának ajándékozta a magasba tartott középső ujjat ábrázoló szobrát Maurizio Cattelan, az egyik legnevesebb olasz kortárs képzőművész. - Bulvár magazin
részletek »

Nem semmi szobor díszíti 40 éven át a milánói tőzsde előtti teret - a jelentése akár Kapd be! is lehetne

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Nem semmi szobor díszíti 40 éven át a milánói tőzsde előtti teret - a jelentése akár Kapd be! is lehetne
Nem semmi szobor díszíti 40 éven át a milánói tőzsde előtti teret - a jelentése akár Kapd be! is lehetne
Milánó városának ajándékozta a magasba tartott középső ujjat ábrázoló szobrát Maurizio Cattelan, az egyik legnevesebb olasz kortárs képzőművész.
Negyven évig a milánói tőzsde előtti téren fog állni Cattelan magasba tartott középső ujja. Ennyi időre adományozta a városnak a művész az alkotását.

A L.O.V.E. című szobrot 2010 szeptemberében helyezték az Olaszország pénzügyi központjának tartott épület elé az akkor Cattelannak szentelt milánói szabadtéri kiállítás keretében.

Az egész világon ismert gesztust ábrázoló szobor kiállítását két évvel ezelőtt vita kísérte. Letizia Moratti volt milánói polgármester kezdetben egy hétre engedélyezte a magasba tartott ujj felállítását, amely azóta is ugyanott áll. Most pedig a művésztől ajándékba kapott műtárgyat Milánó önkormányzata nem utasította el - jegyezte meg az olasz sajtó.
Hirdetés

Az újságok szerint "aranyat ér" a talapzattal együtt több mint tizenegy méter magas, carrarai márványból faragott kézfej.

Az ötvenkét éves Cattelant a legkeresettebb és legjobban értékesíthető kortárs művészek között tartják számon. Legismertebb műve az 1992-ben készült La Nona Ora (A Kilencedik Óra), melyen egy meteorit II. János Pál pápát csapja agyon. A szobrot 2001-ben a Christie's aukciósház akkori rekordösszegért, 886 ezer dollárért árverezte.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - milánói tőzsde, szobor, felfelé mutató középső ujj, kapd be
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-15 10:46:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü