Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy unokatestvérükre, Tito Joe TJ Jacksonra ruházta át a pop királya gyerekeinek gyámságát csütörtökön egy Los Angeles-i bíróság. - Bulvár magazin
részletek »

Michael Jackson végrendelete és gyermekeinek gyámsága izzítja a családi háborút

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Michael Jackson végrendelete és gyermekeinek gyámsága izzítja a családi háborút
Michael Jackson végrendelete és gyermekeinek gyámsága izzítja a családi háborút
Egy unokatestvérükre, Tito Joe "TJ" Jacksonra ruházta át a "pop királya gyerekeinek" gyámságát csütörtökön egy Los Angeles-i bíróság.
A 2009-ben gyógyszer-túladagolásban elhunyt Michael Jackson végrendelete alapján a gyerekek - a most 15 éves Prince Michael, a 14 éves Paris és a 10 éves Blanket - gyámságát eredetileg az énekes-zeneszerző világsztár édesanyjára, Katherine Jacksonra ruházták rá. Az idős asszony hol- és hogylétével kapcsolatban azonban az utóbbi hetekben ellentmondó és nyugtalanító értesülések láttak napvilágot.


A Jackson-család "matriarkája" több mint egy héttel ezelőtt váratlanul eltűnt, amit a gyerekek és a külvilág számára senki sem magyarázott meg. A sajtóban megjelent, a rokonok nyilatkozataira hivatkozó találgatások odáig mentek, hogy már kétségbe vonták a 82 éves asszony szellemi és fizikai épségét is.
Hirdetés

A hosszúra nyúlt találgatás után végül hétfőn derült ki, hogy a Jackson-sztárok anyja Arizonában pihen. Ügyvédje szerint az orvos magas vérnyomás miatt környezetváltozást írt elő a számára, valamint azt, hogy a nyugalma érdekében ne beszéljen a gyerekekkel.

A bíró mindenesetre felfüggesztette Katherine gyámsági jogait és azokat ideiglenesen a 34 éves TJ Jacksonra - Michael Jackson Tito nevű fivérének fiára - ruházta át. Elrendelte továbbá, hogy a gyerekek a bíróság engedélye nélkül nem hagyhatják el Kalifornia állam területét.

A gyerekek gyámsága mellett a "pop királyának" öröksége miatt is háború dúl a Jackson családban, hétfőn a perpatvar miatt még rendőrt is kellett hívni hozzájuk. A vita alapvetően négy fivér és Janet Jackson között folyik.

A Jackson-fiúk szerint a végrendeleten hamis az aláírás - amely a gyerekek felügyeletét Katherine-re, az örökségét pedig két gondnokra bízta -, mert "Jacko" a keltezés napján nem is tartózkodott Kaliforniában. A végakarat értelmében a vagyonból származó bevételek az elhunyt sztár anyját és gyerekeit illetik, amit a fivérek erősen vitatnak.

Hivatalos iratok szerint az örökség Michael Jackson halála óta eddig összesen bruttó 475 millió dollárt fialt, amiből fedezni lehetett a Thriller szerzője által felhalmozott, 500 milliósra becsült adósság nagy részét. A Billboard zenei magazin ezzel szemben 2010-ben azt írta, hogy a hagyatékból már az első évben 1 milliárd dollár bevétel származott.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - michael jackson, gyermekei, gyámság, végrendelet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-26 09:43:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü