Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A sokadik segítség után újabb mentőcsomagot kap a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a médiatanácstól - számolt be a testület szerdai döntéséről a tanács tagja újságíróknak Budapesten. - Bulvár magazin
részletek »

Megszűnik a NeoFM? - Bochkorék tulajdonosai két hetet kaptak: bocsi

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Megszűnik a NeoFM? - Bochkorék tulajdonosai két hetet kaptak: bocsi
Megszűnik a NeoFM? - Bochkorék tulajdonosai két hetet kaptak: bocsi
A sokadik segítség után újabb mentőcsomagot kap a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a médiatanácstól - számolt be a testület szerdai döntéséről a tanács tagja újságíróknak Budapesten.
Auer János elmondta, ha a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosai ezzel a lehetőséggel sem kívánnak élni, akkor a hatóság ezt nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok tetemes adósságot hátrahagyva maguk akarják bezárni a rádiót

Auer János közölte: a Neo FM tulajdonosai, akik az elmúlt évben különböző jogcímeken mostanra több mint 700 millió forint tartozást halmoztak fel, most ismét lehetőséget kapnak arra, hogy tartozásukat rendezzék.

A testület által nyújtott mentőcsomag része többek között az a 40 millió forint, amely a tartozás késedelmi kamatainak elengedését jelenti. Amennyiben a felajánlott lehetőséggel a rádió tulajdonosai nem élnek, a médiatanács nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok nem kívánják tovább működtetni a rádiót - közölte Auer János.
Hirdetés

A tartozásról szólva a médiatanács tagja elmondta: az többek között a médiaszolgáltatási díj elmaradásából, a szerződésben vállalt és folyamatosan biztosítandó bankgaranciából, valamint a különböző szerződésszegések miatt kiszabott bírságokból áll össze.

A médiaszolgáltatási díj tekintetében Auer János emlékeztetett, hogy 2010 decemberétől a tulajdonosok hét esetben is kaptak fizetési könnyítést. Ennek ellenére a szolgáltató nem fizette meg adósságait, sőt 2012 januárja óta lényegében egy fillért sem fizet - közölte Auer János, aki hozzátette: a díjhátralék mellett a Neo FM tulajdonosai egy éve a kötelező bankgaranciát sem biztosítják.

Auer János ezzel kapcsolatban ismét megjegyezte: mindezt nem tudják másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok maguk kívánják bezárni a rádiót.

Ha ez bekövetkezik, az kizárólag az üzleti vállalkozást működtető tulajdonosok felelőssége - tette hozzá.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - neo fm, médiatanács, bochkor, rádió, tartozás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-06 13:26:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
ciklonB2012-07-26 17:37:30 | #41
ciklonB

Hála a jó istennek,hogy véget ér ez az elbaszott zsidó show műsor.Nem kell csalni meg lopni.A műsor minősíthetlen.Rihegés röhögés a karásony megalázása.Takarodjon ez a két buzi zsidó ki izraelbe.Ott humorizáljanak.

Tuti menü