Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyurgyalagok fészkelő helyéül szolgáló üregeket tömött be ismeretlen tettes a harkányi homokbányában, a még ki nem kelt fiókák a rajtuk kotló szülőmadarakkal együtt pusztultak el. - Bulvár magazin
részletek »

Megdöbbentő és brutális: gyurgyalag fiókákkal és a szülőkkel lakott fészkeket tömködtek be - közel 7 milliós a kár

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Megdöbbentő és brutális: gyurgyalag fiókákkal és a szülőkkel lakott fészkeket tömködtek be - közel 7 milliós a kár
Megdöbbentő és brutális: gyurgyalag fiókákkal és a szülőkkel lakott fészkeket tömködtek be - közel 7 milliós a kár
Gyurgyalagok fészkelő helyéül szolgáló üregeket tömött be ismeretlen tettes a harkányi homokbányában, a még ki nem kelt fiókák a rajtuk kotló szülőmadarakkal együtt pusztultak el.
Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) baranyai csoportjának irodavezetője elmondta az MTI-nek, hogy a harkányi homokbányában már évtizedek óta fészkelnek gyurgyalagok, a művelés felhagyásakor a bányatulajdonos az ő kérésükre hagyott meg egy partfalszakaszt azért, hogy a madarak ott maradhassanak.


Tájékoztatása szerint idén június 23-án ellenőrizték újra a telepet. Megdöbbenve tapasztalták, hogy valaki leveles faágakkal betömködte az üregeket. A rendőrséggel közös helyszínelés során kiderült, hogy az elkövető 15 üreget zárt el, amelyből valószínűleg tíz volt lakott.
Hirdetés

A cselekmény akkor történt, amikor a gyurgyalagok még a tojásokon kotlottak, ezért a fiókákkal együtt az üregekben tartózkodó szülőmadarak is elpusztultak.

A gyurgyalag fokozottan védett madárfaj, természetvédelmi értéke százezer forint. Az elkövető tettével Bank László szerint hozzávetőleg hétmillió forintos kárt okozott.

Idén az internetes szavazók a gyurgyalagot választották 2013 madarának.
- MTI -
Idén az internetes szavazók a gyurgyalagot választották 2013 madarának Idén az internetes szavazók a gyurgyalagot választották 2013 madarának
Gyurgyalag (Merops apiaster) pár ül egy faágon a kevermesi bányató partján. A gyurgyalag nyerte az Év madara 2013 címet a Magyar Madártani Egyesület szavazásán. A program célja és küldetése olyan fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása, melyek védelmében a lakosság egészének különösen fontos szerepe van. A felvétel 2012. június 16-án készült. MTI Fotó: Kovács Attila
Gyurgyalag (Merops apiaster) pár ül egy faágon a kevermesi bányató partján. MTI Fotó: Kovács Attila
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - gyurgyalag, fészkek, fokozottan védett,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-04 10:12:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü