Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Megrázó reklámklippben tiltakozik a verespataki aranybánya megnyitása ellen Maia Morgenstern, a legismertebb román színésznő. - Bulvár magazin
részletek »

Maia Morgenstern megrázó videó klipje a verespataki bánya megnyitása ellen

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Maia Morgenstern megrázó videó klipje a verespataki bánya megnyitása ellen
Maia Morgenstern megrázó videó klipje a verespataki bánya megnyitása ellen
Megrázó reklámklippben tiltakozik a verespataki aranybánya megnyitása ellen Maia Morgenstern, a legismertebb román színésznő.
Az egyperces klippet egy elhagyott bánya kráterében forgatták, egyetlen szereplője Maia Morgenstern. A színésznő leül egy kopott asztal mögé, bemutatkozik, és leveti arany ékszereit. Közben azt mondja: "Adományozni szeretnék azoknak, akiknek feltétlenül szükségük van aranyra". Előbb a karperecét, majd a nyakláncát veszi le, a fülbevalóit pedig valósággal kitépi a füléből; elered a vére. A kisfilmben csak az ékszerek színesek, minden egyéb fekete-fehér. "Tessék Uraim, ez az összes aranyam, csak hagyjanak már bennünket békén!" - fejezi be a monológját a színésznő.


"Az ember többet ér, mint az arany, amelyet visel. Egy ország is. Verespatak igazát ismerje meg, ne az aranyét!" - olvasható a kisfilm végén megjelenő feliraton, majd megjelenik a bányanyitást ellenző civil szervezetek jelmondata és logója: "Mentsétek meg Verespatakot!".
Hirdetés

A klippet a feltöltése óta eltelt három nap alatt több mint 255 ezren nézték meg a YouTube videomegosztó portálon.

Robert Tiderle, a reklámot készítő cég vezetője az MTI-nek elmondta, egy másik nézőpontból szerettek volna a Verespatak jelenségre rávilágítani. Cége ingyenesen ajánlotta fel a reklámklippet a bányanyitást ellenző civil szervezeteknek. A Román Audiovizuális Tanács megállapította, hogy a klippnek nincs kereskedelmi jellege. Ez azt jelenti, hogy a televíziók társadalmi jellegű hirdetésként ingyen bejátszhatják, ha akarják. "Most folynak a tárgyalások a különböző televíziós csatornákkal a klipp bejátszásáról" - hangoztatta Robert Tiderle.

Az utóbbi hónapokban a romániai médiát elárasztották a bányanyitásra készülő Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) reklámklippjei. Ezekben nehéz anyagi körülmények között élő verespataki egyszerű emberek szólalnak meg, akik a munkahelyek hiányára panaszkodnak, és elmondják, milyen nagy szükség lenne a bánya megnyitására. A klippek végső üzenete, hogy a verespataki emberek nem akarnak egyebet, csak dolgozni szeretnének.

Maia Morgensternt, a legismertebb romániai színésznőt több nagy sikerű filmből ismerheti a magyar közönség. Máriát alakította a Mel Gibson által rendezett Passióban, a Szász János által rendezett Wittman fiúkban az anya szerepét játszotta.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Maia Morgenstern, Verespatak, arany, video klip
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-18 19:35:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü