Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lezuhant London központjában szerdán egy helikopter. A szerencsétlenségben a londoni rendőrség szerda délelőtti végleges adatai szerint ketten életüket vesztették, kilencen megsérültek. - Bulvár magazin
részletek »

Lezuhant egy helikopter Londonban a brit hírszerző központ közelében: két halott és kilenc sérült

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lezuhant egy helikopter Londonban a brit hírszerző központ közelében: két halott és kilenc sérült
Lezuhant egy helikopter Londonban a brit hírszerző központ közelében: két halott és kilenc sérült
Lezuhant London központjában szerdán egy helikopter. A szerencsétlenségben a londoni rendőrség szerda délelőtti végleges adatai szerint ketten életüket vesztették, kilencen megsérültek.
A baleset a Temze déli partján, London egyik legforgalmasabb negyedében történt, a reggeli csúcsforgalom idején. A helikopter Vauxhall városrész főútjára, a zsúfolt Wandsworth Roadra zuhant és felrobbant.


A közelben van a brit külső hírszerzés, az MI6 központja is, de a Scotland Yard tájékoztatása szerint kizárható, hogy terrorcselekmény történt volna.

A helikopter égő üzemanyaga jelentős területet borított be, több autó és környező épület is lángra kapott. Az egyik sérültet a tűzoltók mentették ki égő kocsijából.
Hirdetés

Sir Bernard Hogan-Howe, a Scotland Yard főparancsnoka a londoni városházán, Boris Johnson polgármester jelenlétében tartott szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy a londoni rendőrség a két halálos áldozat mellett kilenc sérültről tud, egyikük állapota válságos. Hogan-Howe szerint a helikopter - egyelőre ismeretlen okból - eltért eredeti útvonalától, és Temze partján működő London Heliport leszállóhelyre tartott, amikor egy darunak ütközött.

A daru a félkész állapotban lévő St. George's Wharf felhőkarcoló oldalára volt erősítve. Az épületben luxuslakások és irodák lesznek.

A szerencsétlenség idején felhős, ködös időjárás volt Londonban.

A tűzoltóság szóvivője szerda délelőtt elmondta: a halálos áldozatok egyike a helikopteren utazott. A másik áldozat kilétéről a szóvivő nem nyilatkozott, de kijelentette, hogy a mentőalakulatok további halottak vagy sérültek után nem kutatnak, a két halottról szóló adat véglegesnek tekinthető.

A londoni vízi mentőszolgálat egy ideig a Temzén is kutatott további sérültek vagy áldozatok után, de a kutatást végül lefújták.

A tűzoltóság szóvivője elmondta: több égő roncsdarab a környező épületek tetejére, illetve járművekre zuhant, így az utcát elborító, lángoló üzemanyag mellett házakat és autókat is oltani kellett.

A tűzoltóság 25 perc alatt fékezte meg a lángokat.

A szerencsétlenség a Waterloo és a Vauxhall pályaudvarok közelében történt; az utóbbi pályaudvart lezárták, és a rendőrség teljesen kiürítette a környéket.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - helikopter, lezuhant, london, csúcsforgalom, halott, sebesült
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-01-16 14:46:14
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü