Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Illegális parfüm-nagykereskedést számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói - közölte a szervezet bűnügyi szóvivője kedden az MTI-vel. - Bulvár magazin
részletek »

Lecsaptak a Pest megyei parfüm-maffiózóra és társaságára

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lecsaptak a Pest megyei parfüm-maffiózóra és társaságára
Lecsaptak a Pest megyei parfüm-maffiózóra és társaságára
Illegális parfüm-nagykereskedést számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói - közölte a szervezet bűnügyi szóvivője kedden az MTI-vel.
Sárközi Alexandra közleménye szerint öt elkövetőt előzetes letartóztatásba helyeztek, lefoglalták a teljes raktárkészletet és a bűnszervezet vezetőjének vagyonát, így a feltételezett áfacsalással okozott 700 milliós kár teljes egészében megtérülhet.

A szóvivő a részleteket ismertetve közölte, egy 39 éves Pest megyei férfi feltehetően olyan bűnszervezetet irányított, amely az Amerikai Egyesült Államokban, szlovák gazdasági társaságok nevében vásárolt parfümöket, hogy azokat Magyarországon illegálisan értékesítse.

A szervezők Ausztriában kezdeményezték az árukészlet szabad forgalomba bocsátását, a szlovákiai értékesítés tervét színlelve. Ezzel szemben az áru Magyarországra került, a bűnszervezet budapesti raktárhelyiségébe. A parfümöket onnan adták tovább bejáratott vevőkörnek.
Hirdetés

A parfümök beszerzésére és Európába hozatalára, valamint a szabályos értékesítés látszatához valótlan tartalmú dokumentumokat és bizonylatokat használtak - olvasható a közleményben.

A "lepapírozásba" magyar és román gazdasági társaságokat is bevontak, hogy a több milliárdos bevétel eltitkolásával kibújjanak áfafizetési kötelezettségük alól.

Sárközi Alexandra szerint a pénzügyi nyomozók egyszerre több mint 30 helyszínen tartottak házkutatást, a bűnszervezet raktárának teljes készletét, mintegy százezer darab - 802 különböző fajta - parfümöt foglaltak le. Továbbá a tetemes vagyon - nagy értékű ingatlan, jelentős mennyiségű készpénz, drága karóra, elektronikai berendezések - lefoglalásával a költségvetésnek okozott kár megtérülését teljes egészében biztosították.

A bűnszervezet irányítóját és négy társát őrizetbe vették, a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Az öt embert bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítják.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - parfüm, bűnszövetkezet, maffiózó, nagykereskedelem
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-10 11:37:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü