Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kedvező befektetési lehetőség ígéretével százakat becsapva több milliárdos kárt okozhattak azok a napokban előzetes letartóztatásba került gyanúsítottak, akik ellen több rendbeli csalás bűntette - Bulvár magazin
részletek »

Lebuktak az álbrókerek - több milliárdot csaltak ki nem létező befektetési lehetőségek jó hozama reményével

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Lebuktak az álbrókerek - több milliárdot csaltak ki nem létező befektetési lehetőségek jó hozama reményével
Lebuktak az álbrókerek - több milliárdot csaltak ki nem létező befektetési lehetőségek jó hozama reményével
Kedvező befektetési lehetőség ígéretével százakat becsapva több milliárdos kárt okozhattak azok a napokban előzetes letartóztatásba került gyanúsítottak, akik ellen több rendbeli csalás bűntette miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata csütörtökön.
Az előzetes letartóztatásba helyezett két budapesti lakos - a 32 éves F. Attila, a 47 éves H. Izabella - és a szabadlábon védekező 29 éves T. Szabolcs, valamint még ismeretlen társaik több száz sértettnek okoztak kárt azzal, hogy kedvező befektetési lehetőséget, kiemelt, 10-50 százalék közötti hozamot ígérve vettek át különböző pénzösszegeket.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottaknak - akik egymillió forinttól tízmilliókig terjedő összegeket vettek át - a pénz befektetésére szándékuk, lehetőségük nem volt, valódi befektetői tevékenységet nem végeztek. A bűncselekmény elkövetésével okozott teljes kárérték több milliárd forint is lehet - írta közleményében a rendőrség. Hozzátették, hogy a több százra tehető sértetti kör feltérképezése, valamint az álbefektetésekkel okozott kárérték pontos megállapítása folyamatban van.
Hirdetés

A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy legalább 4-4,5 milliárd forintot gyűjtöttek az álbrókerek másfél év alatt egy nagykátai kötődésű ikerpár által irányított budapesti központú befektetésgyűjtő szervezetnek.

A lap szerint a híres és gazdag befektetők többsége, valamint azok, akik túlságosan hangosan követelték a pénzüket, és rendőrséggel vagy erőszakkal fenyegetőztek, egy ideig határidőre meg is kapták a pénzüket. A többség - becslések szerint 1000-1200 emberről lehet szó - azonban már az első befektetése után sem kapott hozamot vagy messze nem annyit, amennyit ígértek.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - álbrókerek, csalás, befektetés, hozam,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-29 14:23:08
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü