Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kétárbocos, magyar építésű Fifty-Fifty katamarán megdöntötte csütörtökön a Nemere II 1955-ben felállított rekordját a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen. - Bulvár magazin
részletek »

Kékszalag - a Fifty-Fifty a tuti befutó rekord idővel, Litkeyék nem tudták befejezni a verseny

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kékszalag - a Fifty-Fifty a tuti befutó rekord idővel, Litkeyék nem tudták befejezni a verseny
Kékszalag - a Fifty-Fifty a tuti befutó rekord idővel, Litkeyék nem tudták befejezni a verseny
A kétárbocos, magyar építésű Fifty-Fifty katamarán megdöntötte csütörtökön a Nemere II 1955-ben felállított rekordját a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen.
A szervezők tájékoztatása szerint a Józsa Márton kormányozta hajó 10:34:15 óra alatt teljesítette a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalat. A Nemere II 57 éve 10 óra 40 perces időt futott.

Reggel 9 órakor mintegy 570-580 hajó - fedélzetükön összesen nagyjából 2900 résztvevővel - vágott neki a légvonalban 145 km-es távnak.

A viadal honlapja alapján Alsóörsnél a címvédő és tízszeres győztes Litkey Farkas kormányozta Budapest Bank nevű hajó haladt az élen, Kenesénél azonban már a Fifty-Fifty vezetett.

A kétárbocos katamarán 12 óra előtt vette a siófoki bóját, és 12:20 körül ért a Tihanyi-szorosba. Litkey katamaránja aztán közvetlenül Keszthely előtt megelőzte Józsa Márton hajóját, és 16:40 órakor fordult a bójánál.
Hirdetés

A Keszthelyi-öblöt elhagyva a Fifty-Fifty visszavette a vezetést, és nagyon elszakadt a többiektől, a délnyugati szélben üldözői kilométerekkel elmaradtak mögötte. Ekkor már érezni lehetett, hogy megdőlhet a rekord, hiszen a kétárbocos katamarán nagyon jó szélben tartott a Tihanyi-szoros felé, amelyet 19:09 órakor ért el. 19:34:15-kor aztán a célba is befutott, átadva a múltnak a Nemere II 1955-ös csúcsát.

A második helyen vitorlázó Litkey Farkas katamaránja az öreg-tihanyi kikötő magasságában eltörött - a verseny honlapja szerint valószínűleg a két testet tartó összekötő traverz tört el -, így 20:01 órakor Petrányi Zoltán brands.hu nevű katamaránja futott be a második helyen.

Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő versenyét 1934-ben rendezték meg először, idén - páros év lévén - többtörzsű hajók is indulhattak a viadalon.
- MTI -
Balatonfüred, 2012. július 5. A Fifty-fifty a befutón elhalad a balatonfüredi moló előtt a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíjon. A Fifty-Fifty nevű magyar építésű kétárbocos katamarán Józsa Márton kormányzásával 10 óra 34:15 perc alatt teljesítette a távot, és ezzel megjavította a Nemere II 75-ös cirkáló 1955-ben felállított 10 óra 40 perces rekordját. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Tihany, 2012. július 5. Litkey Farkas a Budapest Bank katamaránnal a cél előtt nem sokkal Öreg Tihany-nál első teherviselő kereszttartó törést szenvedett, így a versenyt nem tudta befejezni, pedig nagy eséllyel másodiknak haladt volna át a célvonalon a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen. MTI Fotó: Turcsi Gábor
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kékszalag, befutó, rekord, fifty-fifty
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-05 21:04:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü