Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A zsigárdi napok keretében jótékonysági gálával emlékeznek az öt évvel ezelőtt elhunyt Kaszás Attilára vasárnap a szlovákiai településen. Az évforduló kapcsán Révkomáromban is lesz esemény. - Bulvár magazin
részletek »

Kaszás Attila Fesztivál Zsigárdon és Révkomáromban is a hétvégén

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kaszás Attila Fesztivál Zsigárdon és Révkomáromban is a hétvégén
Kaszás Attila Fesztivál Zsigárdon és Révkomáromban is a hétvégén
A zsigárdi napok keretében jótékonysági gálával emlékeznek az öt évvel ezelőtt elhunyt Kaszás Attilára vasárnap a szlovákiai településen. Az évforduló kapcsán Révkomáromban is lesz esemény.
A fesztivál keretében fellépnek ismert magyarországi és szlovákiai magyar művészek, köztük Keresztes Ildikó, Malek Andrea, Szarka Tamás és Szarka Gyula (Ghymes), Rák Viktória és Bárdos Judit színésznő, Zsapka Attila énekes-gitáros és még sokan mások.

A rendezvény bevételét a szervezők a Kaszás Attila Közhasznú Alapítványnak és a Pro Traditione zsigárdi polgári társulásnak ajánlották fel. A rendezvény szervezője, Kiss László az MTI-nek elmondta, hogy a társulás egyik fontos munkája a zsigárdi tájház működtetése.

"A ház eredetileg Kaszás Attila anyai nagyszülei tulajdona volt. Ezt később a színész a társulásnak adta bérbe szimbolikus összegért. Azóta fontos szerepe van a helytörténet megismertetésében, és a helyi hagyományok, a kultúránk ápolásában" - tette hozzá Kiss László.
Hirdetés

Révkomáromban is tiszteletüket teszik a színész előtt, szombaton lesz ugyanis az V. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál általános és középiskolások számára, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a komáromi Jókai Mór Alapiskola szervezésében. A fesztivál fődíja a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított Kaszás Attila-díj. A zsűri tagjai ismert szlovákiai és magyarországi szakemberek.

Kaszás Attila 1960-ban született a szlovákiai Vágselyén, 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott többek közt a Vígszínházban, a Nemzeti Színházban,a Katona József Színházban, valamint Győrött, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden.

Több mint harminc filmben is szerepelt, kitüntették Hegedüs Gyula-emlékgyűrűvel, Jászai Mari-díjjal, Ajtay Andor- és Ruttkai Éva-emlékdíjjal. 2007 márciusában agyvérzés következtében halt meg. 2008-ban emlékére domborművet avattak a Nemzeti Színházban és a teátrum egyik termét róla nevezték el. Révkomáromban Búcsú a színpadtól címmel szobra áll.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kaszás attila, zsigárd, révkomárom
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-14 16:27:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü