Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Komoly vitát keltett Jackie Chan legutóbbi nyilatkozata, amely szerint korlátozni kellene a hongkongi tüntetéseket - a kínai internetezők a mikroblogokon támadják a filmsztárt. - Bulvár magazin
részletek »

Jackie Chan új filmjének bojkottjára szólítanak fel kínai internetezők: megnyilvánulásai komoly vitákat váltanak ki

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Jackie Chan új filmjének bojkottjára szólítanak fel kínai internetezők: megnyilvánulásai komoly vitákat váltanak ki
Jackie Chan új filmjének bojkottjára szólítanak fel kínai internetezők: megnyilvánulásai komoly vitákat váltanak ki
Komoly vitát keltett Jackie Chan legutóbbi nyilatkozata, amely szerint korlátozni kellene a hongkongi tüntetéseket - a kínai internetezők a mikroblogokon támadják a filmsztárt.
Jackie Chan ezt a kuangcsoui Nanfang Zsipao című lapnak nyilatkozta a múlt héten. A sztár úgy fogalmazott: "Hongkong a tüntetések városa lett. Korábban Dél-Korea volt az, most Hongkong.

Az emberek kritizálják a kínai vezetést vagy bármi mást, és tüntetnek minden ellen.

A hatóságoknak elő kellene írniuk, milyen témákat illetően lehet tüntetni, és milyenekben nem. A kínai embereknek határokat kell szabni, különben azt teszik, amit akarnak."

A színész véleménye komoly vitát keltett az internetező közösség tagjai között, akik a blogokon és mikroblogokon támadják a filmsztárt. Az online platformokon köszönnek például vissza azok a hongkongi média által előkeresett képek, amelyeken Jackie Chan maga is különböző tüntetéseken vesz részt, képmutatónak és "feledékenynek" nevezve a sztárt.
Hirdetés

Sokan azt jegyzik meg, nem a tüntetéseket kellene korlátozni, hanem a sztárnak magát, illetve azt, hogy mit mond. Megint mások azt a kérdést teszik fel, vajon a színész azért tesz-e ilyen nyilatkozatokat, mert maga is a politikában folytatná karrierjét, cinikusan hozzátéve: ilyen hozzáállással akár a különleges igazgatású terület főkormányzóságáig is viheti. Sokan a nyilatkozatra válaszul új filmjének bojkottjára szólítottak fel.

Nem ez volt a héten Jackie Chan egyetlen vitát keltő megnyilvánulása. A hongkongi Phoenix televízió egyik beszélgető műsorában úgy fogalmazott: nem Kína, hanem az Egyesült Államok a világ legkorruptabb országa. A problémákról szólva azt is megjegyezte: a kínai embereknek nem kellene kritizálniuk országukat, főképp nem idegenek előtt. "Zárt ajtók mögött beszélhetünk a gondokról, a kívülállóknak ugyanakkor azt kellene mondanunk, a mi országunk a legjobb" - mondta Jackie Chan. A nyilatkozat után többen felteszik a kérdést, Jackie Chan politizálás helyett miért nem a színészetre koncentrál, illetve, hogy miért kell ilyen véleménynyilvánítással rontani megítélését.

Az idén 58 éves színész korábban is tett már megosztó nyilatkozatokat. A 2004-es tajvani választások kapcsán például azt mondta: a választás egy nemzetközi vicc, ami "20, illetve 100 év múlva is vicc lesz még".
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Jackie Chan, Hongkong, tüntetések, internetezők, film
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-19 09:59:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü