Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vettek két rendőrt Bács-Kiskun megyében. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerda késő délután sajtótájékoztatót tart az ügyben. - Bulvár magazin
részletek »

Izsáki rendőrök halálra vertek egy gyanúsítottat kihallgatás közben

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Izsáki rendőrök halálra vertek egy gyanúsítottat kihallgatás közben
Izsáki rendőrök halálra vertek egy gyanúsítottat kihallgatás közben
Kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vettek két rendőrt Bács-Kiskun megyében. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerda késő délután sajtótájékoztatót tart az ügyben.
A megyei főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy

a két gyanúsított hivatalos eljárás során súlyosan bántalmazta az áldozatot, és az belehalt a verésbe.

Gyugyi Csilla elmondta: a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást. Két gyanúsítottat hallgattak ki, akik hétfőn - hivatalos eljárás során - egy embert "testszerte bántalmaztak", s annak következtében a sértett belehalt sérüléseibe.

A szóvivő hozzátette: a gyanúsítottakat őrizetbe vették, mert a bűncselekmény súlya miatt tartani lehetne szökésüktől, illetve a nyomozás érdekeit, sikerét veszélyeztetné, ha szabadlábon védekeznének.
Hirdetés

A hvg.hu egy helyi hírportálra hivatkozva szerdán számolt be arról, hogy az izsáki rendőrőrsön életét vesztette egy férfi, akit egy kisebb lopás miatt vittek be. Az őt azonosító ember szerint péppé volt verve az arca - adta hírül a Bács-Kiskun megyei hírportál (bama.hu) a Petőfi Népe értesülésére hivatkozva - tették hozzá.

A megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kiskőrösi rendőrkapitány kedden azonnali hatállyal megszüntette a két rendőr szolgálati viszonyát.

Elítélte az izsáki bántalmazást az országos rendőrfőkapitány

Jogállami keretek között működő rendőrség esetében elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán Budapesten annak kapcsán, hogy hétfőn Izsákon a gyanú szerint két intézkedő rendőr olyan súlyosan bántalmazott egy gyanúsítottat, hogy az belehalt sérüléseibe.

Papp Károly elmondta, hogy hétfőn a Bács-Kiskun megyei Orgoványon 17.30 órakor szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfivel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről 20.40-kor tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt.

Az országos rendőrfőkapitány arra hivatkozva, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, a két időpont között történtekről nem adott tájékoztatást.

Papp Károly a rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak.

Az országos főkapitány elmondta, hogy kedden a két rendőr szolgálati viszonyát az elöljárói megszüntették. Indoklás nélkül felmentették az izsáki rendőrőrs parancsnokát és a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetőjét is. Papp Károly vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, hogy esetleg más rendőri vezető is felelős lehet-e az ügyben.

Mint elmondta: a rendőri intézkedés során az arányosság, szükségesség és fokozatosság elve nem érvényesült.

Ügyészség: román állampolgárságú férfi vesztette életét

Egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező 47 éves izsáki lakos, román állampolgárságú férfi volt, akit a megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrsön hétfőn halálra vertek rendőrök - közölte az ügyészség sajtószóvivője.

Fazekas Géza szerdán újságíróknak megerősítette, kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt a kecskeméti nyomozó ügyészség kedden őrizetbe vett két, időközben leszerelt Bács-Kiskun megyei rendőrt. A gyanúsítottak előzetes letartóztatását 72 órán belül kezdeményezheti az ügyészség a bíróságon - fűzte hozzá a szóvivő, aki szerint az őrizetbe vételre a szökés, illetve a nyomozás sikerének veszélyeztetése miatt volt szükség. Emlékeztetett továbbá arra is, hogy minden olyan ügyben az ügyészségnek kell eljárnia, amelyben rendőrök érintettek, akár elkövetőként, akár sértettként.

Mint mondta, a megalapozott gyanú alapján az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt állította elő a 47 éves férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül elhunyt. Fazekas Géza megjegyezte, a sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

Fazekas Géza a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el további részleteket az ügyről, ugyanakkor elmondta, a kényszervallatás és halált okozó testi sértés halmazati büntetése kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az országos rendőrfőkapitány szerdán elfogadhatatlannak, megengedhetetlennek és tűrhetetlennek nevezte a történteket.
- MTI -
Orgovány, 2013. április 10. A rendőri bántalmazás miatt elhunyt férfi élettársa Orgovány külterületén 2013. április 10-én. Kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vettek két izsáki rendőrt Bács-Kiskun megyében. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Izsák, 2013. április 10. Az izsáki rendőrőrs épülete 2013. április 10-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - izsák, rendőr, belehalt, gyanusított
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-11 09:54:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü