Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Továbbra is gyengélkedik a brit uralkodó, akinek minden hivatalos programját törölték a következő néhány napra. - Bulvár magazin
részletek »

II. Erzsébet királynő gyengélkedése miatt törölték e heti programjait is

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
II. Erzsébet királynő gyengélkedése miatt törölték e heti programjait is
II. Erzsébet királynő gyengélkedése miatt törölték e heti programjait is
Továbbra is gyengélkedik a brit uralkodó, akinek minden hivatalos programját törölték a következő néhány napra.
II. Erzsébet királynő, aki az idén tölti be 87. életévét, a múlt héten egynapos kórházi kezelésre szorult heveny emésztőszervi fertőzéses tünetek miatt. A VII. Eduárdról elnevezett londoni kórházat már múlt hétfőn elhagyhatta, de múlt heti programjait - köztük hivatalos olaszországi látogatását - teljes egészében törölték.

Az idős uralkodó - a hivatalos indoklás szerint orvosai javaslatára - hétfőn is lemondta részvételét a Nemzetközösség napja alkalmából a londoni Westminster-apátságban rendezett ceremónián, bár az ünnepi alkalomból rendezett esti fogadáson jelen volt és aláírta az új Nemzetközösségi Chartát.

A Buckingham-palota - az első számú londoni királyi rezidencia - kedd este azonban bejelentette, hogy a királynő szerdai és csütörtöki hivatalos programjait ismét törölték, mivel II. Erzsébet "továbbra is lábadozik".
Hirdetés

Az udvari szóvivő keddi nyilatkozata szerint az uralkodó "reméli", hogy a jövő héten már részt vehet tervezett programjain.

A brit sajtóban most már kezdenek megjelenni a találgatások a királynő tényleges egészségi állapotáról. A keddi Daily Express szakértőket idézve azt írta, hogy a gasztroenteritisz tüneteiből - amelyektől II. Erzsébet királynő az udvar hivatalos közleménye szerint szenved - a felnőtt betegek általában 72 óra elteltével felépülnek. Idősebb betegek esetében előfordulhat ugyan, hogy ennél hosszabb ideig tart a lábadozás, de az uralkodó immár tizenegy napja beteg - hangsúlyozza a brit lap.

A találgatásokat csak táplálja, hogy az udvar a szinte törvényerejű szokásjognak megfelelően a szükséges minimumon túl soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról.

A titoktartás szigorára jellemző, hogy az uralkodó néhai édesanyjáról, a 102 esztendős korában, 2002-ben elhunyt Erzsébet anyakirálynőről csak halála után hét évvel, 2009-ben derült ki, hogy még 1966-ban, 66 évesen vastagbélrákkal kezelték.

II. Erzsébet királynő idős kora ellenére eddig kiváló egészségi állapotáról volt közismert; legutóbb éppen tíz éve szorult kórházi kezelésre egy kisebb térdműtét miatt.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - II. Erzsébet király, brit uralkodó, egészség,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-13 11:51:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü