Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Attila hun király életét tanulmányozza a brit uralkodó férje. - Bulvár magazin
részletek »

Fülöp herceg, II. Erzsébet férje karácsony alatt Attila hun király életét is tanulmányozza

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Fülöp herceg, II. Erzsébet férje karácsony alatt Attila hun király életét is tanulmányozza
Fülöp herceg, II. Erzsébet férje karácsony alatt Attila hun király életét is tanulmányozza
Sandringham
Attila hun király életét tanulmányozza a brit uralkodó férje.
A 91 esztendős Fülöp edinburghi herceg és 86 éves hitvese, II. Erzsébet királynő menetrendszerű vonattal utazott a londoni King's Cross pályaudvarról karácsonyi vakációjára. A királynő és családtagjai hagyományosan a Norfolk grófságbeli Sandringham kastélyában töltik az év végi ünnepeket.

A pénteki brit sajtó fotókkal illusztrált beszámolói szerint Fülöp egy vaskos könyvvel a kezében szállt fel a vonatra. A kötet Christopher Kellynek, a cambridge-i egyetem történészének munkája a Római Birodalom bukásáról és a V. századi hun hadvezér-uralkodó ebben játszott szerepéről.

Az agg herceg a jelek szerint érdekesnek találta a művet, mert még akkor is ezt a könyvet szorongatta a kezében, amikor a vonat a másfél órás út után - hat perc késéssel - megérkezett a norfolki King's Lynn vasútállomására.

Az uralkodói házaspár a közeli Sandringham kastélyában költi el hagyományos karácsonyi ebédjét - egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan kiknek a társaságában.
Hirdetés

A legfőbb kérdés az, hogy jelen lesz-e Vilmos herceg és várandós hitvese, Katalin hercegnő. Katalint ugyanis két hete kórházba kellett szállítani heveny terhességi rosszullétek miatt, és bár a hercegnőt már hazaengedték, nem hivatalos - de nem is cáfolt - értesülések szerint még mindig szenved a tünetektől.

A jelenlétében bízók reményeit erősítette ugyanakkor, hogy Katalin - aki tavaly esküdött örök hűséget a brit trón majdani várományosának - a múlt héten megjelent az év brit sportolóját megválasztó hagyományos év végi ceremónián, és személyesen adta át az elismerést a BBC-közönségszavazás győztesének, Bradley Wiggins országúti kerékpárosnak, aki az idén - első britként - megnyerte a Tour de France-t, majd a londoni olimpiai játékokon is diadalmaskodott.

Akárki is lesz jelen a sandringhami ebéden, a királyi család idei karácsonya egy technikai újítással mindenképpen gazdagodik. Háromdimenziós technológiával is rögzítették II. Erzsébet királynő hagyományos karácsonyi televíziós üzenetét, amelyet az uralkodó az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség népeihez intéz minden év december 25-én.

Ez lesz a királynő 55. televíziós karácsonyi beszéde, az üzenetet azonban most első ízben sugározzák 3D-technológiával is.

A modernizálásra több évforduló is alkalmat szolgáltatott: éppen 80 esztendeje, 1932 karácsonyán hangzott el az első karácsonyi rádióüzenet, amelyet az akkori uralkodó, V. György király - II. Erzsébet királynő nagyapja - mondott el az alattvalóknak, öt évre rá, vagyis 75 éve pedig VI. György koronázása volt az első, élőben közvetített, nem stúdióból sugárzott televíziós esemény Nagy-Britanniában.

Mindemellett a jelenlegi uralkodó éppen az idén ünnepelte gyémántjubileumát, azaz trónra lépésének 60. évfordulóját.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Fülöp herceg, II. Erzsébet, karácsony, Katalin hercegnő, Vilmos herceg
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-24 10:04:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü