Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A rendőrség péntek délelőtt lezárta Budapest III. kerületének azt a részét, melynek közelében, az északi összekötő vasúti hídnál a Dunában egy második világháborús bombát találtak korábban. - Bulvár magazin
részletek »

Féltonnás amerikai rombolóbombát hatástalanítanak Óbudán, 8 ezer embert ideiglenesen kiköltöztettek

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Féltonnás amerikai rombolóbombát hatástalanítanak Óbudán, 8 ezer embert ideiglenesen kiköltöztettek
Féltonnás amerikai rombolóbombát hatástalanítanak Óbudán, 8 ezer embert ideiglenesen kiköltöztettek
A rendőrség péntek délelőtt lezárta Budapest III. kerületének azt a részét, melynek közelében, az északi összekötő vasúti hídnál a Dunában egy második világháborús bombát találtak korábban. A féltonnás robbanótestet várhatóan kora délután hatástalanítják és szállítják el a helyszínről, addig mintegy 8 ezer embernek el kell hagyni a területet.
A hatóság emberei rendőrség-feliratú szalagokkal vették körbe az utcákat, az utakat lezárták, oda nem engednek be senkit, a területen bent tartózkodókat pedig távozásra szólítják fel. A rendőrök házról házra, ajtóról ajtóra járnak, és kopogtatnak be a lakásokba.

A Pók utca és a Nánási út környékén élők reggel 8 óra körül sorra hagyták el otthonaikat. Sokan nagyobb szatyrokkal, kosarakkal, volt, aki kofferrel várakozott a buszmegállóban. A legtöbben azt mondták az MTI tudósítójának, hogy rokonokhoz mennek a város egy másik részére. Többen a háziállataikat, kutyáikat, macskáikat is magukkal vitték.
Hirdetés

Az ideiglenesen kiköltözők közül néhányan az utcán azon viccelődtek, "háborús övezetté" vált a környékük. Sok kisgyerekes családot is látni, volt, aki azt mondta, ha már így alakult, kirándulni mennek.

Azokat, akik nem tudják elhagyni otthonukat, mert betegek, vagy mozgásukban korlátozottak, délelőtt mentővel viszik el megfelelő helyre.

A lezárt utcák 9 órára - az újságírókat leszámítva - elnéptelenedtek, de még több lakás ablakában felbukkant egy-egy otthon maradt lakó.

Az önkormányzat az MTI-vel azt közölte, sem a BKV, sem pedig a MÁV járatai nem álltak le.

Az önkormányzat által kijelölt nappali melegedő szolgáltatásait tizenketten vették igénybe, ők meleg teát, pogácsát és ebédet kapnak - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
- MTI -
Budapest, 2012. október 19. A rendőrök egy Pók utcai házhoz vonulnak a kitelepítéskor, 2012. október 19-én. Egy ötszáz kilogrammos, amerikai gyártmányú második világháborús rombolóbomba kiemelése és hatástalanítása miatt reggel nyolc órától egy kilométeres körben kiürítik az épületeket és lezárják a környéket Budapesten az északi vasúti összekötő hídnál, a lezárás a III., a IV. és a XIII. kerületet érinti. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A rendőrök egy Pók utcai parknál húzzák ki a kordont a kitelepítéskor, 2012. október 19-én. Egy ötszáz kilogrammos, amerikai gyártmányú második világháborús rombolóbomba kiemelése és hatástalanítása miatt reggel nyolc órától egy kilométeres körben kiürítik az épületeket és lezárják a környéket Budapesten az északi vasúti összekötő hídnál, a lezárás a III., a IV. és a XIII. kerületet érinti. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - óbuda, amerikai, rombolóbomba, kiköltöztettek, hatástalanítanak
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-19 10:47:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü