Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nagy felháborodást váltott ki, hogy az előző olimpiák gyakorlatával és az előzetes ígéretekkel ellentétben nem látják el ingyen vízzel a fő sajtóközpontban (MPC) és a versenyhelyszíneken dolgozó - Bulvár magazin
részletek »

Felháborodtak az újságírók Londonban - az ivóvízért perkálni kell a kemény fontokat

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Felháborodtak az újságírók Londonban - az ivóvízért perkálni kell a kemény fontokat
Felháborodtak az újságírók Londonban - az ivóvízért perkálni kell a kemény fontokat
Nagy felháborodást váltott ki, hogy az előző olimpiák gyakorlatával és az előzetes ígéretekkel ellentétben nem látják el ingyen vízzel a fő sajtóközpontban (MPC) és a versenyhelyszíneken dolgozó újságírókat a hivatalosan pénteken kezdődő londoni játékok szervezői.
Nyolc, illetve négy éve, Athénban és Pekingben az alapvető szolgáltatások közé tartozott az ivóvíz biztosítása, ezúttal azonban fizetni kell érte, mégpedig egy félliteres palackért 1,05 fontot (körülbelül 370 forintot).A helyzetet súlyosbítja, hogy az Olimpiai Park bejáratánál, a biztonsági ellenőrzés során minden 100 milliliternél több folyadékot tartalmazó flakont elkoboznak.

A "külvilágból" tehát nem lehet vizet behozni, a szomjazók - márpedig a szokatlan melegben mindenki az - arra kényszerülnek, hogy az MPC-ben vásároljanak.
Hirdetés

Az ügy a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) felháborodását is kiváltotta, hivatalos közleményben fordult a szervezőbizottsághoz.

A LOCOG úgy reagált, hogy szerdától a fő bejáratnál engedélyezte fejenként két liter víz behozatalát, a többi belépő helyen azonban marad a szigor. Jayne Pearce szóvivő hozzátette: az egyes emeleteken található kutaknál mindenki ingyen feltöltheti a magával hozott palackját.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - london, olimpia, ivóvíz, újságírók
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-25 13:08:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü