Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Újabb 153 millió forintos sugárzási díjtartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető FM1 Zrt. - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán az MTI-vel. - Bulvár magazin
részletek »

Egyre csak dagad a Neo FM tartozása: már közel egymilliárd forint

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Egyre csak dagad a Neo FM tartozása: már közel egymilliárd forint
Egyre csak dagad a Neo FM tartozása: már közel egymilliárd forint
Újabb 153 millió forintos sugárzási díjtartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető FM1 Zrt. - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán az MTI-vel.
A hatóság szóvivői irodájának közleménye emlékeztet arra: a médiatanács négy hónapja, június 20-án határozott arról, hogy súlyos és tartós szerződésszegés miatt felmondja az országos kereskedelmi rádió médiaszolgáltatási engedélyét. Az elsőfokú bíróság ítéletében megerősítette a médiatanács lépésének jogszerűségét.

Hozzátették: ugyanakkor a frekvenciahasználati jogosultság megszűnése ellenére a tulajdonosok által csődbe vitt rádió mindaddig sugározhat, amíg a bíróság a szerződés felmondását tartalmazó médiatanácsi határozat végrehajtása ügyében másodfokon nem hoz döntést.
Hirdetés

A közlemény szerint a médiatanács minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített. "A helyzet kulcsa a bíróság kezében van: csak a végrehajtás felfüggesztésének elutasítása tekintetében hozott másodfokú bírósági döntés akadályozhatja meg, hogy a Neo FM törvénytelen módon tovább növelje tartozását."

A hatóság közleményében hangsúlyozza: a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás folytatólagos szerződésszegő magatartása nemcsak a tisztesség szabályainak és a törvényi előírásoknak mond ellent, hanem a médiapiac egyensúlyát is veszélyezteti, hiszen "rendkívül rossz precedenst teremt az, hogy egy notóriusan nem fizető rádió továbbra is sugározhat".

Mint írják, a helyzet jogállami keretek közötti megoldásáért a médiatanács minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített, és arra is felhívták a figyelmet, hogy a rádió tartozása az állammal szemben már megközelíti az egymilliárd forintot.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - neo fm, médiatanács, tartozás, kereskedelmi rádió
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-25 11:32:11
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü