Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Festékszóróval lefújták csütörtökön a brit uralkodó portréját a londoni Westminster-apátságban. A rongálás gyanúsítottját őrizetbe vették. - Bulvár magazin
részletek »

Egy vandál látogató festékszóróval fújta le II. Erzsébet királyné egészalakos portréját - elfogták

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Egy vandál látogató festékszóróval fújta le II. Erzsébet királyné egészalakos portréját - elfogták
Egy vandál látogató festékszóróval fújta le II. Erzsébet királyné egészalakos portréját - elfogták
Festékszóróval lefújták csütörtökön a brit uralkodó portréját a londoni Westminster-apátságban. A rongálás gyanúsítottját őrizetbe vették.
II. Erzsébet királynő egészalakos képét tavaly festette meg Ralph Heimans ausztrál festőművész. A portré az uralkodó gyémántjubileuma, vagyis trónra lépésének tavalyi 60. évfordulója alkalmából készült.

A hatalmas, 9,5 négyzetméteres alkotást a tavalyi jubileumi ünnepségek idején, az ausztrál főváros, Canberra nemzeti portrégalériájában mutatták be, majd Londonba szállították, és május óta az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában látható.

Az apátság szóvivőjének hivatalos bejelentése szerint a képet csütörtök délután itt fújta le festékszóróval egy látogató.
Hirdetés

A Scotland Yard nem sokkal később rongálás gyanújával őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves férfit, akit a Westminster-apátság biztonsági őrei fogtak el.

A portré teljes uralkodói díszben ábrázolja a királynőt az apátságban, abban a bíbor palástban, amelyet II. Erzsébet a 60 esztendővel ezelőtti koronázáson viselt.

A trónra lépés tavalyi jubileuma után az idén a csaknem másfél évvel későbbi koronázás 60. évfordulóját ünnepelték Nagy-Britanniában. Az ünnepségsorozat központi eseménye, a hálaadó istentisztelet a múlt héten éppen a Westminster-apátságban, a hat évtizeddel ezelőtti koronázás helyszínén volt, a királynő, a királyi család, a brit miniszterelnök és kétezer meghívott előkelőség jelenlétében.

A megrongált festményt a csütörtöki incidens után a javítás idejére elszállították az apátságból.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - II. Erzsébet, királynő, portré, Westminster-apátság, festékszóró
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-14 12:24:04
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü