Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gérard Depardieu jól érzi magát orosz állampolgárként Oroszországban - a francia filmszínész ezt maga mondta el csütörtökön a dél-franciaországi Nizzában, ahol június 14. és 17. között orosz - Bulvár magazin
részletek »

Depardieu orosz állampolgárként orosz filmek fesztiválját szervezi a francia riviérán, Nizzában

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Depardieu orosz állampolgárként orosz filmek fesztiválját szervezi a francia riviérán, Nizzában
Depardieu orosz állampolgárként orosz filmek fesztiválját szervezi a francia riviérán, Nizzában
forrás: public.fr
Gérard Depardieu jól érzi magát orosz állampolgárként Oroszországban - a francia filmszínész ezt maga mondta el csütörtökön a dél-franciaországi Nizzában, ahol június 14. és 17. között orosz filmekből szervez fesztivált.
"Szeretnék sok turizmust az (orosz) köztársaságokon belül, először is Mordvinföldön, ahol be vagyok jelentve. (Szaranszkban) a Demokrácia utca 1. szám alatt lakom, a Bolsevizmus körút sarkán és nagyon jól érzem magam" - mondta széles mosollyal az arcán nizzai sajtótájékoztatóján a filmsztár. Hozzátette: "elviszem külföldre a francia kultúrát. Oroszul tanulok, a kultúrájukat már ismerem, mert az orosz irodalom klasszikusaival tanultam meg olvasni".

Depardieu a kezdeményezésére június 14. és 17. között megrendezendő orosz filmfesztivál miatt látogatott el Nizzába. A mustrán szereplő alkotások a orosz központi filmarchívumból, a Gosfilmofondból érkeznek a francia Riviérára.
Hirdetés

"Már 15 éve évente kevesebb mint öt hónapot élek Franciaországban. És itt fizetem az adómat, de ez most nem lényeg. Mindig is utaztam, világpolgár vagyok, hűséges ahhoz, amit apámtól tanultam. Nem az adó elöl menekültem el, ha amiatt mentem volna el, már előbb megtettem volna" - hangsúlyozta Depardieu.

A 64 éves színész január elején kapott orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, miután a tehetősek személyi vagyonadója emelésének terve miatt nyilvános szópárbajba keveredett Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnökkel, aki "szánalmasnak" nevezte, hogy Depardieu adóügyi okok miatt Belgiumba akar áttelepülni. A sztár korábban ugyanis házat vásárolt a Franciaországgal szomszédos országban, és eladásra kínálta párizsi lakását.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - depardieu, orosz film, fesztivál, francia
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-11 13:42:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü