Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője. - Bulvár magazin
részletek »

Depardieu, a francia ezentúl orosz állampolgár

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Depardieu, a francia ezentúl orosz állampolgár
Depardieu, a francia ezentúl orosz állampolgár
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője.
Dmitrij Peszkov tájékoztatása szerint Putyin a fekete-tengeri Szocsiban lévő elnöki rezidencián fogadta Depardieu-t.

A Rosszija 24 állami hírtelevízió felvételein látható, amint az orosz államfő és a francia színész baráti öleléssel köszöntette egymást, majd tolmácsaik segítségével kötetlen beszélgetést folytattak a reggeliző asztalnál. Szót ejtettek a francia színész művészi terveiről és a Depardieu főszereplésével Raszputyinról készített orosz-francia filmről.

Vlagyimir Putyin az ortodox karácsonyi szenteste előtt adta át az útlevelet a francia színésznek.

Az orosz államfő csütörtökön írta alá a rendeletet és adományozott orosz állampolgárságot a 64 éves Depardieu-nek, aki az után vette fontolóra állampolgársága megváltoztatását, hogy hazájában szerinte méltatlan bírálatok össztüzébe került, amikor egy belga településen vásárolt ingatlant a francia adószabályok megkerülésére.
Hirdetés

A francia elnök az egymillió eurónál nagyobb jövedelemmel rendelkezők számára 75 százalékos adó kivetését helyezte kilátásba, de az alkotmánytanács elutasította a szocialisták intézkedését.

A Rosszija 24 hírtelevízió közlése szerint Dmitrij Medvegyev kormányfő hívta meg Gérard Depardieu-t Oroszországba, mondván, hogy itt sokkal enyhébb az adórendszer. "Csak jöjjön Depardieu, nálunk minden esetben 13 százalékos a jövedelemadó, és nincs szándékunkban ezen változtatni. Ők (a francia kormány) pedig milyen magasra felsrófolták azt" - idézte Medvegyevet az állami televízió.

Az Interfax orosz hírügynökség - a Le Soir című belga napilapra hivatkozva - arról is beszámolt, hogy az európai polgárok között nem csak a hírességek, hanem több ezer "átlagember" is megkapta az orosz állampolgárságot. Elsősorban franciákról van szó.

Az Eurostat adatai szerint több mint négy és fél ezer francia, közel 4200 német, majdnem kétezer finn és 1881 olasz szerzett orosz állampolgárságot. Azt nem közölte a belga napilap, mely időszakban kapták meg ezek az európai uniós polgárok az orosz útlevelet.
- MTI -.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Depardieu, Putyin, orosz, útlevél, állampolgárság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-01-06 09:59:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü