Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Támogatja és részt vesz a melegek szombati felvonulásán az Amnesty International Magyarország. A jogvédő szervezet keddi közleményében reményének adott hangot, hogy a rendőrség a rendezvényen - Bulvár magazin
részletek »

Budapest Pride 2012 - július 7-én a melegek felvonulását az Amnesty International Magyarország is támogatja

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Budapest Pride 2012 - július 7-én a melegek felvonulását az Amnesty International Magyarország is támogatja
Budapest Pride 2012 - július 7-én a melegek felvonulását az Amnesty International Magyarország is támogatja
Támogatja és részt vesz a melegek szombati felvonulásán az Amnesty International Magyarország. A jogvédő szervezet keddi közleményében reményének adott hangot, hogy a rendőrség a rendezvényen biztosítja a résztvevők szabad véleménynyilvánításhoz és gyülekezéshez való jogát.
A tizenhetedik Budapest Pride film- és kulturális fesztivál, amelynek célja, hogy bemutassa a magyarországi LMBTI közösség sokszínűségét, múlt vasárnap kezdődött.

A nyolcnapos Budapest Pride keretében tartott hagyományos felvonulás szombaton lesz.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban az Amnesty International úgy fogalmaz, hogy a rendezvénysorozat "méltó ünnepe a sokszínűségnek, a toleranciának és az esélyegyenlőségért folytatott küzdelemnek".
Hirdetés

A nemzetközi jogvédő szervezet vezetői, illetve aktivistáik a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösség jogainak, a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságának érvényesítése érdekében vesznek részt a rendezvényen - olvasható a szövegben.

Az Amnesty International emlékeztet: a "magyar állam kötelezettsége", hogy minden állampolgára számára megkülönböztetés nélkül biztosítsa jogai érvényesülését, illetve a hátrányos megkülönböztetés és az előítéletből elkövetett bűncselekmények elleni védelmet.

A közlemény utal arra, hogy az új büntető törvénykönyv elfogadásával erősödött a homo- és transzfóbia elleni büntetőjogi védelem. A szervezet véleménye szerint fontos, hogy a jogszabályi változás után a mindennapokban is érvényesüljön a homofóbia és transzfóbia elleni határozott kiállás.

A rendfenntartó erők hatékony fellépése mellett azonban fontos lenne az is, hogy az állami és fővárosi politikai vezetők és főtisztviselők nyíltan elhatárolódjanak a szexuális kisebbségeket érő diszkriminatív és kirekesztő magatartástól, és határozottan kiálljanak az LMBTI emberek jogainak védelméért - olvasható a közleményben.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Budapest Pride, Amnesty International, melegek felvonulása
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-03 15:36:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü