Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fegyveres rablás miatt nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Tóth Szabolcs egykori börtönőrt a Kalocsán tartott keddi tárgyaláson. - Bulvár magazin
részletek »

Börtönőrből rablóvá avanzsált: hat évet kapott

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Börtönőrből rablóvá avanzsált: hat évet kapott
Börtönőrből rablóvá avanzsált: hat évet kapott
Fegyveres rablás miatt nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Tóth Szabolcs egykori börtönőrt a Kalocsán tartott keddi tárgyaláson.
Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró elmondta: a 21 éves vádlott, aki az állampusztai büntetés-végrehajtási intézet körletfelügyelője volt, tavaly november 22-én azért indult rabolni, hogy tartozásait törleszteni tudja. Magához vett egy "kézi lőfegyver benyomását keltő", engedély nélkül tartható riasztópisztolyt hét lőszerrel, és bement az egyik kalocsai drinkbárba. Fegyverét a pultnál tartózkodó alkalmazottakra, majd a vendégekre fogta, és a bevételt követelte.

Miután az egyik alkalmazott 315 ezer forintot átadott neki, elhagyta a helyszínt.

A férfi nem egészen két hónappal a bűncselekmény elkövetése után önként feladta magát a rendőrségen.

A főiskolai tanulmányaival a munka miatt felhagyó Tóth Szabolcs a nyomozás során és a bíróság előtt is hangsúlyozta: több adósság nyomasztotta, volt 220 ezer forint diákhitele, 130 ezer forint gyorskölcsöne, és tartozott az édesanyjának, több barátjának, ismerősének is.
Hirdetés

Sárközy Szabolcs az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a vádlott nem elvetemült bűnöző, hanem megtévedt ember, akinek azonban felelnie kell cselekményéért. A bírói tanács elnöke enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott feladta magát, nem azért, mert a hatóság a nyomában volt, hanem mert "nem tudott a bűncselekménnyel együtt élni". További enyhítő körülmény a vádlott fiatal kora, továbbá az, hogy a fegyver megtalálásában segített, és a tárgyalás során együttműködött a bírósággal.

Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró szerint az enyhítő körülmények figyelembevételével a fegyveres rablásért kiszabható 5-től 15 évig terjedő büntetési tétel alsó határa közelében állapították meg a büntetést, viszont a közügyek gyakorlásától 8 évre eltiltották a férfit.

Hegedűs Mónika ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbez.

A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. Mivel az ügyész tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, az ítélőtábla nem súlyosbíthat.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - börtönőr, fegyház, rabló
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-19 15:30:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü