Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bírósághoz fordult Delphine Boel, aki II. Albert belga király házasságon kívül született gyermekének mondja magát, hogy jogi úton, DNS-vizsgálattal állapíttassa meg, valóban az uralkodó a vér - Bulvár magazin
részletek »

Bizonyosságot akar, hogy II. Albert belga király az apja

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Bizonyosságot akar, hogy II. Albert belga király az apja
Bizonyosságot akar, hogy II. Albert belga király az apja
Bírósághoz fordult Delphine Boel, aki II. Albert belga király házasságon kívül született gyermekének mondja magát, hogy jogi úton, DNS-vizsgálattal állapíttassa meg, valóban az uralkodó a vér szerinti édesapja.
Boel magát a királyt, a trónörökös Fülöp herceget és Asztrid hercegnőt, II. Albert lányát is beidéztette a bíróságra, hogy egyszer s mindenkorra kiderüljön, valóban az uralkodó-e az édesapja. Az értesülést az udvar is megerősítette, de a királyi ház ezen túlmenően nem óhajtott megjegyzést fűzni a híradáshoz. A brüsszeli elsőfokú bíróság június 25-én foglalkozik legközelebb az üggyel - írta kedden a La Libre Belgique belga napilap az RTBF francia nyelvű belga köztelevízió és -rádió értesülésére hivatkozva.


Az újság konkrét információk hiányában arra is megpróbál választ találni, meddig juthat el Boel ügye, és mit is akarhat valójában. A megszólaltatott jogász szerint az ügy "bukásra van ítélve", a belga alkotmány értelmében ugyanis a király személye sérthetetlen, érinthetetlen, nemcsak büntetőjogi, de polgári jogi értelemben is: ellene, vele szemben semmilyen eljárás nem indítható, szó szerint a törvények fölött áll.
Hirdetés

Ugyanebből az okból Marc Uyttendaele szerint nem vezethet eredményre a király gyermekeinek DNS-vizsgálata sem, mert bár ők nem uralkodók, az eljárás célja nyilvánvalóan annak megállapítása, hogy a király-e a vér szerinti apa. A jogász ugyanakkor arra is rámutatott, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye kimondja, hogy a vér szerinti és a törvény szerinti gyermekeket azonos jogok illetik meg, ami még a belga alkotmányt is felülírhatja. Ez alapján lehet, hogy lesz bíró, aki nem utasítja el az ügyet.

Az újság arra is emlékeztetett, hogy II. Albert 1999-es karácsonyi üdvözletében félig-meddig beismerte, hogy a hatvanas évek végén - Delphine Boel születése előtt - viszonya volt valakivel. Pontosabban azon a december 24-én a király annyit mondott, hogy több mint harminc évvel korábban házassága komoly válságba került, amelyen sikerült túljutniuk.

Delphine Boel korábban kijelentette, nem pénzt vagy rangot akar, csak bizonyosságot. A La Libre Belgique szerint viszont abból, amit jelenleg tudni lehet, nem állapítható meg, hogy anyagi hasznot remél-e a pertől a balkézről született királyi sarj, mivel Boel pár hónapja egy belga lapban azt is közölte: törvény szerinti apja kitagadta, megfosztva őt bármilyen örökség reményétől.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - apasági, per, belga király
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-19 11:24:06
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü