Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta közhivatal viselésétől kiskorú prostitúcióra való - Bulvár magazin
részletek »

Berlusconi politikai karrierjének vethet véget a hét év börtönt kiszabó ítélet, mely egyelőre nem jogerős

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Berlusconi politikai karrierjének vethet véget a hét év börtönt kiszabó ítélet, mely egyelőre nem jogerős
Berlusconi politikai karrierjének vethet véget a hét év börtönt kiszabó ítélet, mely egyelőre nem jogerős
Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta közhivatal viselésétől kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.
Hihetetlen, precedens nélküli, otromba ítéletről beszélt Silvio Berlusconi, aki közleményben hangsúlyozta: a bírósági döntés nem szól másról, mint arról, hogy "el akarnak távolítani a politikából". Hangsúlyozta, bizonyos volt abban, hogy a bíróság felmenti, mivel ártatlan, és semmi nem támasztja alá a vádakat. Hozzátette, nem adja fel, továbbra is ellenáll, és nem enged az őt sújtó üldözésnek.

A bíróság egy évvel még szigorította is az ügyészség által kért hat év börtönt.

Indoklás a következő hónapokban várható, de az ítélet megerősítette Ilda Boccassini ügyész vádjait, miszerint 2010-ben, akkori miniszterelnöksége idején Berlusconi szexuális kapcsolatot létesített a kiskorú Karima el Mahrouggal, vagyis Szívtipró Rubyval, akinek ezért fizetett is. A hét év börtön nagyobb részét azonban hivatali hatalommal való visszaélésért szabták ki, mivel Berlusconi személyesen járt közben a lopásért letartóztatott Ruby szabadon bocsátásáért.
Hirdetés

Az ítélet nem jogerős, de elemzők szerint Berlusconit elsősorban a közhivataloktól való eltiltás aggasztja, ez ugyanis véget vethet politikai karrierjének. A bíróság ezen kívül arra szólította fel az ügyészséget, hogy hamis tanúzásért indítson eljárást a per során Berlusconi védelmében felszólaló tanúk ellen, akik között a Berlusconi partijait látogató lányok és a Berlusconi vezette Szabadság Népe (PdL) politikusai is szerepeltek.

A kizárólag nőkből álló bírói testület ítéletét a milánói bíróság épülete előtt a Berlusconi vezette Szabadság Népe (PdL) párt híveinek tiltakozása kísérte, miközben balközép tüntetők éljeneztek.

"Teljesen irreális ítélet. A bíróságban még az ügyészségnél is több előítélet volt. Fellebbezni fogunk" - nyilatkozta elsőként Niccolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje.

Abszurdnak, borzalmasnak, szégyennek nevezték a bírósági döntést a PdL politikusai. A párt koordinátora Daniele Capezzone "politikai ítéletről" beszélt. Renato Schifani a PdL szenátusi frakcióvezetője szerint Berlusconi még "áldozatok hiányában is bűnösnek találtatott". Fabrizio Cicchitto a PdL képviselőházi frakcióvezetője kijelentette, hogy a milánói ítélettel véget ért Olaszországban a jogállam és a demokrácia. Hozzátette, hogy a történtek befolyásolhatják a PdL és a balközép Demokrata Párt (PD) nagykoalíciójára épülő belpolitikai egyensúlyt.

Egy komoly országban az ítéleteket tiszteletben tartják - hangoztatta Antonio Di Pietro volt ügyész. Az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) Berlusconi azonnali eltávolítását követelte a római parlamentből.

A Berlusconival szembeni perek következő állomása csütörtökön lesz, amikor az olasz semmítőszék a Mondadori-ügyben dönt: a vád szerint Berlusconi vállalkozói csoportja megvesztegetéssel szerezte meg a Mondadori kiadót, amiért 560 millió euró bírságra ítélték.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - ruby, berlusconi, per, jogerős, ítélet, politika, karrier
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-25 12:36:57
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü