Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A délnyugat-kínai Csungking város túl van történelmének legdrágább esküvőjén, amely a hírek szerint 5 millió jüanba, vagyis több mint 190 millió forintba került - jelentette a helyi sajtó információi - Bulvár magazin
részletek »

Bazi nagy lagzi Kínában - éppen nem kétszáz millióba került

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Bazi nagy lagzi Kínában - éppen nem kétszáz millióba került
Bazi nagy lagzi Kínában - éppen nem kétszáz millióba került
A délnyugat-kínai Csungking város túl van történelmének legdrágább esküvőjén, amely a hírek szerint 5 millió jüanba, vagyis több mint 190 millió forintba került - jelentette a helyi sajtó információi alapján a hongkongi South China Morning Post című lap hétfőn.
Az elmúlt hétvége nagy eseményére egy fürdőzésre is lehetőséget nyújtó szállodában került sor; éttermében több mint száz asztalra terítettek, asztalonként 10 ezer jüan, vagyis 360 ezer forint feletti értékben.

A számlát a vőlegény édesapja, Ceng Kuo, egy helyben jól ismert és gazdag üzletember, a Fuxing Doors Industry Group vezetője állta. A csungkingi hírlapnak nyilatkozva elmondta: úgy érezte, tartozik fiának, mivel már kis korától távol tanult a családtól, s elfoglaltsága miatt kevés időt fordított rá.

Az esküvői bankett méreteit és a külsőségeket illetően eleinte bizonytalan volt, de később meggyőzte magát, hogy az esemény végül is jó reklám a cégének is. "Két legyet ütöttünk egy csapásra" - mondta elégedetten az idősebb Ceng, aki szerint a lagzi és az a körüli hírverés "megérte a befektetést".
Hirdetés

Úgy tudni, hogy kétmillió jüant, körülbelül 75 millió forintot áldoztak a fellépő énekesek és zenészek gázsijára, akik - lévén a család ismerősei - "baráti áron" szórakoztatták a násznépet. A neves kínai fellépők mellett ott volt a nigériai születésű, Kínában ugyancsak közkedvelt Uwechue Emmanuel is.

Az esküvői konvojt húsz luxusautó alkotta, együttes értékük becslések szerint 60 millió jüan volt (2,2 milliárd forint). A képek tanúsága szerint volt köztük Rolls Royce, Lamborghini, Bentley, Ferrari és Porsche is.

A fényűző esküvők (és esetenként temetések) híre időről-időre felbukkan a kínai médiában. Épp egy éve egy Sanhszi tartományi bányamágnás 70 millió jüant költött lányának menyegzőjére. Idén januárban arról cikkeztek az újságok, hogy egy Fucsien tartományi üzletember egymilliárd jüanos (38 milliárd forint) hozománnyal indította el a házaséletben szeretett leányát.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Kína, lakodalom, lagzi, luxus, esküvő
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-02 11:16:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü