Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az Argo-akció című túszmentő drámát választották az év legjobb filmalkotásának az észak-amerikai filmkritikusok, akik a filmet jegyző Ben Afflecket rendezői díjukkal is kitüntették csütörtökön, pár - Bulvár magazin
részletek »

Az év filmje Ben Affleck: Argo - a filmkritikusok díjazták a filmet, Oscar-jelölést azonban nem kapott

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az év filmje Ben Affleck: Argo - a filmkritikusok díjazták a filmet, Oscar-jelölést azonban nem kapott
Az év filmje Ben Affleck: Argo - a filmkritikusok díjazták a filmet, Oscar-jelölést azonban nem kapott
Az Argo-akció című túszmentő drámát választották az év legjobb filmalkotásának az észak-amerikai filmkritikusok, akik a filmet jegyző Ben Afflecket rendezői díjukkal is kitüntették csütörtökön, pár órával az után, hogy kiderült: az Amerikai Filmakadémia tagjai nem jelölték Afflecket a rendezői Oscarra.
"Köszönet az akadémiának" - viccelődött a 18. alkalommal megrendezett Los Angeles-i díjátadón Affleck, majd hangsúlyozta, hogy számára a kritikusok díja az egyetlen, ami számít.


A Kritikusok Díját (Critics Choice Award) évről-évre Észak-Amerika legnagyobb, filmkritikusokat tömörítő szervezete, a Broadcast Film Critics Association ítéli oda - emlékeztetett az eseményről szóló beszámolójában a BBC hírportálja.

A színészi díjakat a Steven Spielberg Lincoln-filmjének címszerepét alakító Daniel Day-Lewis és a Zero Dark Thirty című bin-Laden-filmben szereplő Jessica Chastain kapta.
Hirdetés

A kritikustestület külön értékelte a vígjátékokat és az akciófilmeket. A komédiák mezőnyében a pálmát a Napos oldal vitte el, amely nemcsak a legjobb vígjáték, hanem a legjobb szereposztás díját is elnyerte, a főszereplők, Bradley Cooper és Jennifer Lawrence pedig a műfaj színészi díjait vehették át. A film rendezője, David O. Russell fiának ajánlotta trófeáját, aki - akárcsak a film főhőse - szintén mániás depressziós. "Azért készítettem ezt a filmet, hogy reményt nyújtsak neki" - mondta.

Lawrence duplázott: Az éhezők viadalának sztárjaként a legjobb női akciószínész díját is megkapta. "Nem is olyan rosszak a kritikusok" - jegyezte meg.

A legjobb akciófilm a 007 - Skyfall lett. A kritikusok alakításáért Daniel Craiget szavazták meg a legjobb akciószínésznek, és az Adele előadásában felcsendülő főcímdal is győzött. A Bond-film egyébként ugyancsak hoppon maradt az Oscar-jelölésnél: nem került be a legjobb film mezőnyébe.

A messzi dél vadjai című független film gyermekszereplője, a kilencéves Quvenzhane Wallis a fiatal színész kategóriából került ki győztesként. A Katrina-hurrikán idején játszódó drámában szereplő kislány a legjobb színésznő Oscar-díjáért is versenyben van.

Michael Haneke Szerelem című alkotása - amely öt Oscar-kategóriába jutott be - a kritikusokat is meggyőzte: a legjobb idegen nyelvű film díját ítélték oda neki. Quentin Tarantino pedig a legjobb eredeti forgatókönyvért járó elismerést kapta meg a rabszolgaság korát idéző, Django elszabadul című spagettiwesternjéért.

Az Oscar-jelöléseket vezető Lincolnnak Daniel Day-Lewis elismerésén kívül csupán egy további díj, a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó jutott a kritikusoktól. A 11 Oscar-kategóriában esélyes Pi élete ugyancsak két díjat vitt el, azokat is a technikai mezőnyből.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Argo, az év filmje, 007 - Skyfall, filmkritikusok díja
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-01-11 16:30:27
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü