Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Meg kell ismételni a vizsgálatot a tavaly 27 évesen elhunyt Amy Winehouse halála ügyében, mert kétségek merültek fel az első vizsgálatot elvégző illetékes szakképesítésével kapcsolatban. - Bulvár magazin
részletek »

Amy Winehouse halálának körülményeit újra kell vizsgálni - az akkori halottkém nem volt hiteles

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Amy Winehouse halálának körülményeit újra kell vizsgálni - az akkori halottkém nem volt hiteles
Amy Winehouse halálának körülményeit újra kell vizsgálni - az akkori halottkém nem volt hiteles
Meg kell ismételni a vizsgálatot a tavaly 27 évesen elhunyt Amy Winehouse halála ügyében, mert kétségek merültek fel az első vizsgálatot elvégző illetékes szakképesítésével kapcsolatban.
A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát - aki a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgott rövid, de kiemelkedő sikerű karrierje során - testőre találta holtan tavaly nyáron, az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán.

Az angol-walesi törvények "váratlan, illetve erőszakos halálesetek" körülményeinek felderítésére a rendőrségi nyomozás mellett minden esetben bírósági eljárás formáját öltő, külön halottkémi vizsgálatot is előírnak.

Ezt a vizsgálatot vezette annak idején Suzanne Greenaway, aki hivatalosan "szerencsétlenségnek" minősítette Amy Winehouse halálát; ez a törvényi meghatározás a brit jogban a nem természetes, de nem is szándékosan előidézett, nem bűncselekmény okozta halálesetekre. A halál közvetlen okát alkoholmérgezésben jelölték meg.
Hirdetés

A camdeni tanács azonban időközben kiderítette, hogy Greenaway - akit férje, London belvárosának bírósági halottkémi hivatalának volt vezetője nevezett ki saját helyettesévé - nem rendelkezett az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzéséhez megkövetelt brit jogi képesítéssel, és nem is volt bejegyezve gyakorló jogászként Nagy-Britanniában, csak szülőhazájában, Ausztráliában.

Azóta mind Greenaway, mind férje távozott tisztségéből.

Az eredeti vizsgálat eredményeként született végzés Amy Winehouse súlyos fokú ittasságát állapította meg a halál bekövetkeztének pillanatában. A vizsgálati adatok szerint 416 milligramm alkoholszintet mértek 100 milliliter vérben, vagyis több mint az ötszörösét annak a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, amelyet a brit törvények az autóvezetők esetében engedélyeznek.

Az új eljárás januárban kezdődik, ám szakértői vélemények szerint valószínűtlen, hogy az eredetitől lényegesen eltérő vizsgálati eredmény születik.

Amy Winehouse-ról halála előtt is köztudott volt igen súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Az énekesnő többször kórházi kezelésre is szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal, bár halála előtt állítólag szabadulni próbált szenvedélybetegségeitől.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Amy Winehouse, halál, halottkém
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-12-18 10:45:07
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü