Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tim Burton filmrendezőt, valamint élettársát Helena Bonham Carter színésznőt pályafutásuk elismeréseként a Brit Filmintézet tagságával tüntették ki a hétvégén véget ért Londoni Filmfesztiválon. - Bulvár magazin
részletek »

A Londoni Filmfesztiválon Tim Burton és élettársa, Helena Bonham Carter életműdíjat kapott

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Londoni Filmfesztiválon Tim Burton és élettársa, Helena Bonham Carter életműdíjat kapott
A Londoni Filmfesztiválon Tim Burton és élettársa, Helena Bonham Carter életműdíjat kapott
Tim Burton filmrendezőt, valamint élettársát Helena Bonham Carter színésznőt pályafutásuk elismeréseként a Brit Filmintézet tagságával tüntették ki a hétvégén véget ért Londoni Filmfesztiválon.
"Ez jó, mert így nem lesz féltékenység otthon. Igazán előzékeny gesztus, hogy mindkettőnket egyszerre tüntettek ki" - mondta Bonham Carter a díjátadást követően.

Burtonnek az elismerést Sir Christopher Lee nyújtotta át, míg Bohnam Carter Sir Trevor Nunntól kapta a megtisztelő címet a Brit Filmintézet által szervezett ceremónián a London szívében álló Banqueting House-ban.

Az 56. Londoni Filmfesztivál Burton háromdimenziós Frankenweenie - Ebcsont beforr című animációs filmjével kezdődött. A filmmustra zárónapján, vasárnap pedig a Dickens-év tiszteletére elkészült Szép remények című új filmfeldolgozást vetítették Bonham Carterrel az egyik főszerepben.
Hirdetés

A legjobb filmért járó díjat Jacques Audiard francia rendező már Cannes-ban is nagy feltűnést keltő De rouille et d'os című alkotása kapta, amely egy súlyos balesetet szenvedett delfinidomár és egy utcai bunyós kapcsolatáról szól. A francia rendező három éve A próféta című filmjével már nyert egyszer a londoni filmmustrán - emlékeztetett a BBC online hírszolgálata.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Tim Burton, Helena Bonham Carter, Londoni Filmfesztivál, életmű díj
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-23 09:43:43
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü