Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ian McKellen szerint homoszexualitása segített neki abban, hogy jobb színésszé váljon, mivel éveken át gyakorolta, hogy másnak tettesse magát, mint aki valójában. - Bulvár magazin
részletek »

A Gyűrűk Ura 73 éves színészlegendája nyíltan vállalja homoszexuális voltát - Ian McKellen kampányol

Bulvár Magazin - megszínesítjük a napjaid! A világ földi csillagaival, sztárjaival örülhetsz már nálunk is minden nap. Öröm, bánat, kacagás hullámzik oldalainkon, de mindenképpen színesben. Bulvárkodj velünk, mert bulvárkodni jó!
Bulvár magazin
Itt vagy: Bulvár magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Gyűrűk Ura 73 éves színészlegendája nyíltan vállalja homoszexuális voltát - Ian McKellen kampányol
A Gyűrűk Ura 73 éves színészlegendája nyíltan vállalja homoszexuális voltát - Ian McKellen kampányol
Ian McKellen szerint homoszexualitása segített neki abban, hogy jobb színésszé váljon, mivel éveken át gyakorolta, hogy "másnak tettesse magát, mint aki valójában".
A 73 esztendős színészlegenda mindezt egy, a szigetország középiskoláit érintő kampány résztvevőjeként mondta el. A Nagy-Britanniában működő Stonewall melegjogi szervezet kezdeményezésének célja, hogy véget vessen a homofóbiából eredő iskolai zaklatásoknak.

Egy észak-londoni iskola diákjaival beszélgetve a színész elmondta, hogy mindig is tisztában volt másságával, de úgy érezte, nem képes nyíltan beszélni róla - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Mint elmondta, akkoriban még nem volt Graham Norton - a homoszexualitását nyíltan felvállaló népszerű műsorvezető - a televízióban, sem meleg parlamenti képviselők, és senki sem beszélt a melegek jogairól a rádióban.
Hirdetés

"Megpróbáltam megszabadulni önmagam ezen részétől, elrejteni a nyilvánosság elől, elfojtani az egészet" - mondta a színész. Majd hozzátette: amikor azt éreztetik az emberrel, hogy nagy hiba, hogy olyan, amilyen, akkor tagadásba menekül.

A Gyűrűk Ura-filmek sztárja arra ösztönözte a gyerekeket, hogy ne használják becsmérlő kifejezésként a "gay" (meleg) szót.

A lovagi címet viselő McKellen ismét Szürke Gandalf szerepét ölti magára a régóta várt A hobbit című trilógiában, amelynek első része, A hobbit - Váratlan utazás, december 13-án kerül a mozikba világszerte.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Ian McKellen, homoszexuális, gay, kampány, Gyűrűk Ura
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-10-31 10:27:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü